Μενού Κλείσιμο

3η μέρα εκτός λειτουργίας ο server του Υπ. Μεταφορών για τα ΚΤΕΟ

server down

Το Σάββατο νωρίς το πρωί διέκοψε την λειτουργία του, χωρίς καμία προειδοποίηση, και ακόμα να αποκατασταθεί η λειτουργία του κεντρικού server του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, με βάση τον οποίον λειτουργούν τα . [αποκαταστάθηκε 12:30 της 27/6]

Το κεντρικό σύστημα του Υπουργείου είναι επιφορτισμένο να συγκεντρώνει τα αποτελέσματα από όλους τους ελέγχους που διενεργούνται σε ΚΤΕΟ όλης της χώρας την στιγμή που ολοκληρώνονται.

Επίσης τροφοδοτεί τα ΚΤΕΟ με τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας κάθε αυτοκινήτου καθώς και με τα στοιχεία του προηγούμενου τεχνικού ελέγχου.

Το περίεργο είναι ότι αν ένα ΚΤΕΟ δεν αποστείλει τα αποτελέσματα ενός ελέγχου το αργότερο εντός της ημέρας που αυτός διεξήχθη, τιμωρείται με πρόστιμο. Η μη λειτουργία του server του Υπουργείου έχει όμως σαν αποτέλεσμα, όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας να μην στέλνουν τα στοιχεία των ελέγχων που πραγματοποιούν επί τρείς μέρες ήδη.

3η μέρα δεν λειτουργεί ο server του Υπουργείου Μεταφορών για τα ΚΤΕΟ
3η μέρα δεν λειτουργεί ο server του Υπουργείου Μεταφορών για τα ΚΤΕΟ

Ένα δεύτερο σημαντικό αρνητικό αποτέλεσμα της μη λειτουργίας του server είναι ότι οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που δεν διαθέτουν το προηγούμενο δελτίο τεχνικού ελέγχου δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, γιατί τα ΚΤΕΟ δεν γνωρίζουν αν έχουν προσέλθει εμπρόθεσμα ή εκπρόθεσμα, όπως δεν γνωρίζουν και τα χιλιόμετρα του προηγούμενου τεχνικού ελέγχου αλλά και τις ελλείψεις που είχαν σημειωθεί.

Σαν συνέπεια του παραπάνω εκτός από τα έσοδα που χάνουν τα ΚΤΕΟ, υπάρχει ο κίνδυνος κάποιο όχημα που δεν μπορεί να ελεγχθεί για τους παραπάνω λόγους να μεταπέσει από την κατάσταση του εμπρόθεσμου σε αυτήν του εκπρόθεσμου ελέγχου και να επιβαρυθνεί ο ιδιοκτήτης με επιπλέον πρόστιμο χωρίς να έχει ευθύνη.

Με βάση τα παραπάνω ίσως είναι αναγκαία μετά την επαναλειτουργία του συστήματος, που ευχόμαστε να γίνει γρήγορα, μια ολιγοήμερη παράταση για εκείνους τους ελέγχους που έπρεπε να διεξαχθούν το διάστημα πτώσης του server του Υπουργείου.

Επισκέψεις 85

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *