Μενού Κλείσιμο

Άδειες οδήγησης πλαστές ή χωρίς την παρουσία οδηγού στις εξετάσεις – 15 συλλήψεις

Εξαρθρώθηκε από την Ελληνική κύκλωμα που δραστηριοποιούνταν στον χώρο της παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης ακόμα και χωρίς την παρουσία του υποψήφιου οδηγού.

Σε 15 συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, με την κατηγορία της συμμετοχής σε κύκλωμα που εξέδιδε άδειες οδήγησης με διάφορους παράνομους τρόπους.

Ως μέλη του κυκλώματος συνελήφθησαν ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, υπάλληλοι διαφόρων ανά την Ελλάδα Διευθύνσεων Μεταφορών καθώς και διάφοροι άλλοι μεσολαβητές.

Οι τρόποι με τους οποίους κάποιοι έβγαζαν άδεια οδήγησης «πανεύκολα» ήταν βασικά τρεις. Με πλαστές άδειες οδήγησης του εξωτερικού που κάποιοι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Μεταφορών τις μετέτρεπαν σε ελληνικές «νόμιμες». Με βοήθεια στις εξετάσεις με διάφορα ηλεκτρονικά μέσα, την ώρα που οι επιτηρητές έκαναν τα «στραβά μάτια». Αλλά και με έκδοση των αδειών χωρίς καθόλου ο υποψήφιος να παραστεί στην διαδικασία των θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων.

Οι «εύκολες» άδειες οδήγησης κοστολογούνταν από το παράνομο κύκλωμα στα 1500 με 2500 ευρώ και μόνο στην τριετία 2015 – 2018 και μόνο μέσω ταχυδρομείου ο ταμίας της οργάνωσης εμφανίζεται να είχε εισπράξει 230.000 ευρώ.

Το δίκτυο παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης φαίνεται να δρούσε σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Πιό συγκεκριμένα στην Θεσσαλία, στην Στερεά Ελλάδα (Λαμία), στην Πελοπόννησο (Κόρινθο) αλλά και στην Αττική.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σχετικά με το ζήτημα αυτό ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου:

Με αφορμή τα δημοσιεύματα για συλλήψεις για «πλαστά διπλώματα» και έρευνες, που διενεργούνται σε μερικές Δ/νσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών της χώρας και χωρίς να γνωρίζουμε τα όποια ευρήματα, θεωρούμε ότι είναι αναγκαίο να καταδικάσουμε τα φαινόμενα αυτά, και να καλέσουμε:

Τις αρμόδιες αρχές να διερευνήσουν και να ρίξουν άπλετο φως στις υποθέσεις αυτές, καθώς και σε κάθε άλλη καταγγελία και
Την κυβέρνηση και τις Περιφερειακές αρχές και ιδιαίτερα το Υπουργείο Υποδομών και Δικτύων να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, που διατηρούν ένα αναχρονιστικό και διάτρητο νομικό πλαίσιο, που δημιουργεί το έδαφος για κάθε είδους παράτυπες ή ακόμα και έκνομες ενέργειες και να προχωρήσουν σε μέτρα, που θα διασφαλίζουν την οδική ασφάλεια και θα εξασφαλίζουν με διαφάνεια την ορθή εκτέλεση του συνόλου των αρμοδιοτήτων των Δ/νσεων Μεταφορών.

Επισκέψεις 139

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *