Μενού Κλείσιμο

Άδικα θα πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου στα ΚΤΕΟ αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων

Με την πρόσφατη απόφασή του για την εξειδίκευση της επανέναρξης της λειτουργίας των ΚΤΕΟ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ορίζει σαφώς ότι όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων είχαν δελτίο τεχνικού ελέγχου με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης πριν τις 14 Μαρτίου 2020 θα πληρώνουν τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου.

Από πολλούς όμως τεχνικούς των ΚΤΕΟ μας καταγγέλλεται ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο στην λογική της πρώτης παράτασης των δελτίων τεχνικού ελέγχου που εξεδόθη στις 16/3/20 από το ίδιο υπουργείο και η οποία ουσιαστικά κάλυπτε όσους είχαν υποχρέωση ΚΤΕΟ από τις 9/3 και μετά.

Πιο συγκεκριμένα η οικ. 18719/1310 με ημερομηνία έκδοσης την 16/3/20 όριζε ότι:

«Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε.) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου του 2020».

Η απόφαση αυτή δεν ήταν απολύτως σαφής ως προς την ημερομηνία λήξεως του δελτίου, από την οποία και μετά θα απολαμβάνουν την παράταση ισχύος.

Με βάση όμως ότι

α) η απόφαση παράτασης ισχύος των Δ.Τ.Ε. εξεδόθη στις 16/3

β) στην επόμενη απόφαση παράτασης των Δ.Τ.Ε. (Οικ. 19758/1397) επίσης γράφεται ότι «Παρατείνεται κατά σαράντα πέντε (45) ημέρες η διάρκεια ισχύος εκάστου Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε) κάθε κατηγορίας οχήματος, εφόσον η ημερομηνία λήξης του εμπίπτει εντός της χρονικής περιόδου από Δευτέρα 16-3-2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.»

γ) η οικ. 19111/192 (ΦΕΚ 1003Β/2019) ή βασική απόφαση διενέργειας τεχνικών ελέγχων καθορίζει ότι ισχύον δελτίο τεχνικού ελέγχου «είναι αυτό που δεν έχει λήξει χρονικά η ισχύς του, συμπεριλαμβανομένης μίας (1) εβδομάδας μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία ισχύος» και

δ) αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως του Δ.Τ.Ε. από τις 9/3 και μετά, δεν είχαν προσέλθει για τεχνικό έλεγχο μέχρι τις 16/3, προκειμένου να προστατευθούν και να προστατεύσουν από τον κορωνοϊό και με βάση τις εκκλήσεις της κυβέρνησης να μην βγαίνουν από το σπίτι τους και οι οποίοι εάν προσέρχονταν στις 16/3 δεν θα πλήρωναν πρόστιμο, εφ΄όσον είχαν δελτίο τεχνικού ελέγχου σε ισχύ συμπεριλαμβανομένης της μίας εβδομάδας

ε) Για τους παραπάνω λόγους, το πενθήμερο 9-13/3 η πτώση προσελεύσεων στα ΚΤΕΟ άγγιζε το 50%, σε σχέση με τις προσελεύσεις προηγουμένων ετών για το ίδιο διάστημα

φαίνεται παντελώς άδικο αυτοί οι ιδιοκτήτες οχημάτων εάν προσέλθουν για έλεγχο στις 4/5 να πληρώσουν παράβολο εκπρόθεσμου ελέγχου.

Υπάρχει ακόμα καιρός, έστω και την τελευταία στιγμή, να διορθωθεί αυτή η άδικη απόφαση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση τα ΚΤΕΟ από τις 4/5 που θα επαναλειτουργήσουν είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν κύμα διαμαρτυριών από αυτήν την κατηγορία ιδιοκτητών οχημάτων, οι οποίοι θα προσέλθουν για έλεγχο μόλις ανοίξουν τα ΚΤΕΟ αλλά θα βρεθούν μπροστά στην επιβολή προστίμου.

Επισκέψεις 182

Σχετικά άρθρα

2 σχόλια

  1. Τασιούλης Χρήστος

    Η παράταση πρέπει να αρχίσει από 9/3 δεδομένου ότι ακυρώθηκαν και τα ραντεβου της συν μιας εβδομάδας. Αυτο θα δημιουργήσει διαπληκτισμό μεταξύ ΚΤΕΟ και πολίτη – και λογικό είναι – την στιγμή που ειδοποιήθηκε ότι ακυρώθηκε το ραντεβού του επ’ αόριστον .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *