Μενού Κλείσιμο

Αλλαγές στα δελτία τεχνικού ελέγχου των ΚΤΕΟ από Δευτέρα 21 Μαΐου

Δελτία Τεχνικού Ελέγχου με κοινούς κωδικούς Ευρωπαϊκής Ένωσης

Αλλαγές απαιτούνται στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου που εκδίδουν τα ελληνικά ΚΤΕΟ προκειμένου αυτά να εναρμονιστούν με τις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας.

Αν και οι απαιτήσεις αυτές είναι γνωστές από τον Αύγουστο του 2017, όταν δημοσιεύτηκε η οικ. 49372/3352, μόλις στις 18/5 το Υπουργείο Μεταφορών απέστειλε στα ΚΤΕΟ διασαφηνιστική εγκύκλιο, με την οποία τους επιτρέπει το αυτονόητο. Δηλαδή, την συνέχιση χρησιμοποιήσεως των υπαρχόντων δελτίων μέχρι εξαντλήσεως του αποθέματος που το καθένα έχει, αρκεί να εκτυπώνονται τα απαραίτητα στοιχεία επί του Δελτίου από το μηχανογραφικό πρόγραμμα του κάθε ΚΤΕΟ.

Τα νέα απαραίτητα στοιχεία που θα υπάρχουν πλέον στα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου είναι οι κοινοί ευρωπαϊκοί κωδικοί (1 έως 10) για την επεξήγηση των πεδίων, στα οποία εκτυπώνονται τα στοιχεία του οχήματος και του τεχνικού ελέγχου που διεξήχθη.

Πιο συγκεκριμένα η απόφαση 49372/3352 (ΦΕΚ 2726Β/2017) έγραφε:

Κοινοί ευρωπαϊκοί κωδικοί Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου

 

Έτσι σύμφωνα με το υπόδειγμα που έστειλαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στα ΚΤΕΟ, το νέο για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα έχει την παρακάτω μορφή.

Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου με κωδικούς Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επισκέψεις 798

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *