Μενού Κλείσιμο

Άλλαξαν πάλι τα όρια ημερομηνίας λήξης των δελτίων ΚΤΕΟ που εντάσσονται στην παράταση λόγω covid-19

Με επείγουσα ενημέρωση όλων των ΚΤΕΟ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών άλλαξε την αρχική του απόφαση για την ημερομηνία από την οποία θα θεωρούνται εμπρόθεσμα τα οχήματα κατά τον τεχνικό έλεγχό τους.

Με αμέσως προηγούμενη απόφασή του, το υπουργείο έδινε παράταση ισχύος 70 ημερών σε όλα τα δελτία που είχαν αναγραφόμενη ημερομηνία λήξεως την 14/3/2020.

Αυτή η καταφανώς άδικη για μερίδα κατόχων οχημάτων απόφαση, άλλαξε και πλέον δεν θα πληρώνουν πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου όσοι έχουν δελτίο με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης από τις 9 Μαρτίου 2020 έως και τις 3 Μαΐου.

Αυτό δικαίωσε και το άρθρο μας της 1ης Μαΐου, που είχε τίτλο «Άδικα θα πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου στα ΚΤΕΟ αρκετοί ιδιοκτήτες οχημάτων».

«Κάλλιο αργά παρά ποτέ» λοιπόν, ισχύει για το ζήτημα αυτό, αλλά το ερώτημα είναι τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη πληρώσει το πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου.

Αναλυτικά η επείγουσα ενημέρωση (5/5 14:54) σχετικά με το θέμα αυτό, από το Υπουργείο Μεταφορών έχει ως παρακάτω:

Σας ενημερώνουμε ότι θα ακολουθήσει εντός της ημέρας τροποποιητική εγκύκλιος της με Αριθμ. πρωτ. 25196/385/29-04-2020 (ΑΔΑ: 943Ζ456ΧΘΞ-ΑΕΡ) εγκυκλίου του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών «Επαναλειτουργία των Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΚΤΕΟ) μετά την άρση των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID19 στη χώρα μας», σύμφωνα με την οποία τα οχήματα όλων των κατηγοριών με ΔΤΕ χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 08-03-2020 και προγενέστερα, καθώς και τα οχήματα όλων των κατηγοριών με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 08-3-2020 και προγενέστερα [χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα της μίας (1) επιπλέον εβδομάδας από την ημερομηνία ταξινόμησης του οχήματος] θεωρούνται εκπρόθεσμα και ο τεχνικός τους έλεγχος, μετά την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ, διενεργείται με την καταβολή του πρόσθετου ειδικού τέλους του άρθρου 5 του ν. 1350/1983, όπως ισχύει.

Από τη λήψη του ενημερωτικού email καλούνται τα ΚΤΕΟ στην μη επιβολή εκπροθέσμου ειδικού τέλους σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Επισκέψεις 370

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *