Μενού Κλείσιμο

Ανακαλείται η άδεια όσων ιδιωτικών ΚΤΕΟ έχουν εργαζόμενους χωρίς εξαρτημένη σχέση εργασίας

Σαν συνέχεια του άρθρου μας, αναφορικά με την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ότι ο τεχνικός διευθυντής σε κάθε ιδιωτικό ΚΤΕΟ οφείλει να έχει σχέση εξαρτημένης εργασίας αποκλειστικά με το ΚΤΕΟ του οποίου προΐσταται, ήρθε άρθρο του dikaiologitika.gr σχετικά με άγνωστη σε εμάς εγκύκλιο των «αρμόδιων υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης».

Στην εγκύκλιο αυτή αναγράφεται ότι «εάν διαπιστωθεί περίπτωση κατά την οποία η απασχόληση φυσικού προσώπου, ως μέλος του προσωπικού λειτουργίας Ι.Κ.Τ.Ε.Ο., πραγματοποιείται όχι υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας, τότε θα πρέπει να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη διάταξη περί ανακλήσεως, εκ μέρους της αρμόδιας αρχής, της άδειας λειτουργίας ή αντιστοίχως, απαγόρευσης λειτουργίας του υπόψη Ι.Κ.Τ.Ε.Ο.».

Επομένως, κατά τις αρμόδιες υπηρεσίες κοινωνικής ασφάλισης, όχι μόνο ο τεχνικός διευθυντής, αλλά όλα τα μέλη του δηλωμένου προσωπικού ενός ιδιωτικού ΚΤΕΟ, πρέπει να εργάζονται υπό καθεστώς εξαρτημένης εργασίας.

Αυτό διαπιστώνεται από την αρχική δήλωση του προσωπικού προς την υπηρεσία που εξέδωσε την άδεια λειτουργίας και φυσικά τους μετέπειτα ελέγχους της επιθεώρησης εργασίας.

ΕΔΩ, μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του dikaiologitika.gr.

Επισκέψεις 170

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *