Μενού Κλείσιμο

Αντιδράσεις για την δημιουργία Ιδιωτικού ΚΤΕΟ στους Τράχωνες Αλίμου

Προβλήματα στην κατασκευή ΙΚΤΕΟ στους Τράχωνες Αλίμου

Είναι γνωστό ότι εδώ και χρόνια γίνονται προσπάθειες να κατασκευαστεί στον Άλιμο στην περιοχή Τράχωνες ένα ιδιωτικό ΚΤΕΟ, το οποίο όμως είχε σκοντάψει στην άδεια από την πολεοδομία.

Αυτά τα προβλήματα φαίνεται ότι τα ξεπέρασαν οι ιδιοκτήτες του μελλοντικού ΚΤΕΟ και αφού τους έχει εγκρίνει και ο δήμος την άδεια του κόμβου εισόδου – εξόδου των οχημάτων, έβαλαν μπροστά τις εργασίες κατασκευής.

Κοιτώντας στον κατάλογο του Υπουργείου τα που έχουν λάβει άδεια ίδρυσης, υποθέτουμε ότι πρόκειται για την παρακάτω εγγραφή  ΙΚΤΕΟ που έχει λάβει άδεια ίδρυσης εδώ και πολλά χρόνια.

79. ΑΛΙΜΟΣ – Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ
«ΚΤΕΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»
«ΚΤΕΟ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.» (ΚΩΔ.179)
3 ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΛΑΦΡΩΝ
 
Η δημιουργία όμως ΙΚΤΕΟ στην περιοχή αυτή συναντά αντιδράσεις από μερίδα της τοπικής κοινωνίας.
Συγκεκριμένα διαβάζουμε στην Εφημερίδα των Συντακτών μιά ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “ΑΝΩ – ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ”, η οποία είχε λάβει περίπου το 15% των ψήφων στις δημοτικές εκλογές του 2014.
 

Οχι ΚΤΕΟ δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου

Δυστυχώς, όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την έκδοση άδειας από την Πολεοδομία ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης ιδιωτικού ΚΤΕΟ στο οικόπεδο δίπλα στο Αρχαίο Θέατρο Ευωνύμου στην περιοχή Τραχώνων.

Γεγονός που κυρίως οφείλεται στην ολιγωρία της δημοτικής αρχής να αντιδράσει έγκαιρα και αποτελεσματικά παρά την εναντίωση του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» αλλά και του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης.

Ηταν μάλιστα η ίδια που διευκόλυνε, δίνοντας τον περασμένο Απρίλιο άδεια εισόδου-εξόδου στο ΚΤΕΟ, αποκλειστικής αρμοδιότητάς της.

Ενώ από τα μέσα Οκτωβρίου πληροφορήθηκε την έκδοση της σχετικής άδειας, δεν ζήτησε άμεσα με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την αναστολή των εργασιών.

Στη συνέχεια (14/11/2016) αν και συγκροτήθηκε επιτροπή, έπειτα από πρόταση του «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», με σκοπό να προχωρήσει ο δήμος σε συγκεκριμένες ενέργειες, όπως:

– να μεριμνήσει για την αναστολή εκτέλεσης της οικοδομικής άδειας,

– να αρχίσει η διαδικασία απαλλοτρίωσης του οικοπέδου,

– να ζητηθεί νομική συνδρομή για ενδεχόμενη προσφυγή στο ΣτΕ,

– να ανακληθεί το έγγραφο της άδειας διέλευσης κατόπιν έγκρισης του νομικού συμβούλου και

– να οριστεί με ευθύνη της διοίκησης του δήμου συνάντηση με την υπουργό Πολιτισμού

ουσιαστικά ο δήμαρχος δεν έπραξε τίποτα.

Ακόμα και η απόφαση να ανατεθεί η υπόθεση σε δικηγορικό γραφείο, πάρθηκε πολύ καθυστερημένα (δημοτικό συμβούλιο, 13/12/2016).

Είναι φανερό, επομένως, ότι η διοικούσα αρχή με την έως σήμερα στάση της δείχνει ότι δεν έχει την πολιτική βούληση ούτε να αποτρέψει τη λειτουργία του ΚΤΕΟ ούτε και να εγγυηθεί την προστασία των αρχαιοτήτων στους Τράχωνες.

Επιβεβαιώνονται, έτσι, οι δηλώσεις του δημάρχου στο δημοτικό συμβούλιο ότι:

■ δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα γίνει ΚΤΕΟ δίπλα στο αρχαίο θέατρο

■ ότι ακόμα κι αν δεν γίνει το ΚΤΕΟ θα γίνει κάτι άλλο που θα προκαλεί όχληση και ας δήλωνε την περασμένη άνοιξη στη συνέλευση του συλλόγου των κατοίκων ότι δεν θα επιτρέψει την ανέγερση του συγκεκριμένου ΚΤΕΟ.

Εμείς, το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι», δεν σκοπεύουμε να παραμείνουμε θεατές στο έργο «Οχι μεν, αλλά τι να κάνουμε» που έχει ανεβάσει ο θίασος του δημάρχου Αλίμου, κ. Κονδύλη, τους τελευταίους μήνες.

Δεν θα επιτρέψουμε την καταστροφή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Το «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι» θα αγωνιστεί μαζί με τους φορείς και τους κατοίκους για να αποτραπεί η βάναυση πολιτιστική και περιβαλλοντική αλλοίωση που επιχειρείται, έχοντας την ανοχή του δημάρχου με την εγκατάσταση του ΚΤΕΟ δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο των Τραχώνων.

Δημοτική κίνηση Αλίμου «ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι»

Επισκέψεις 1,085

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *