Μενού Κλείσιμο

Από το 2010 δεν εχει ενημερωθεί το τεχνικό αρχείο οχημάτων του Υπουργείου Μεταφορών!

Πρόκειται για κοινό μυστικό στον χώρο των ΚΤΕΟ, ότι το μηχανογραφικό σύστημα του Υπουργείου Μεταφορών διαθέτει τεχνικό αρχείο οχημάτων το οποίο δεν έχει ενημερωθεί από το 2010.

Πρόκειται για πολύ σημαντικό αρχείο το οποίο είναι υποχρεωμένα να «διαβάζουν» όλα τα ΚΤΕΟ μέσω του δικού τους μηχανογραφικού συστήματος, ώστε να καταχωρούν σωστά τα στοιχεία εργοστασίου κατασκευής και μοντέλου κάθε οχήματος και εν συνεχεία αυτά να εκτυπώνονται στο Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου που παραλαμβάνει ο ιδιοκτήτης του οχήματος.

Χαρακτηριστικό της αναρχίας που επικρατεί στο ζήτημα, είναι ότι το Υπουργείο ενημερώνει το Αρχείο Εγκρίσεων Τύπου, ένα αρχείο που για κάθε συνδυασμό εργοστασίου κατασκευής και μοντέλου οχήματος, διαθέτει τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά του, αλλά οι κωδικοί αυτού του αρχείου είναι σε μεγάλο βαθμό διαφορετικοί από τους κωδικούς που είναι γραμμένοι στις άδειες κυκλοφορίας των οχημάτων και οι οποίοι αντλούνται αυτόματα από τα ΚΤΕΟ κατά τον τεχνικό έλεγχο.

Ας ελπίσουμε, μετά την αναδιοργάνωση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, κάποιο από τα τμήματά του, αφού ξεκαθαρίσουν ρόλοι και αρμοδιότητες, να αναλάβει να αντιμετωπίσει και αυτό το ζήτημα.

Επισκέψεις 131

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *