Μενού Κλείσιμο

Από τις 21 Ιουνίου δεν λειτουργεί ο server του υπουργείου Μεταφορών για τα ΚΤΕΟ [ενημέρωση: σε λειτουργία στις 3/7]

Από τις 21 Ιουνίου ο server του Υπουργείου Μεταφορών που συλλέγει και διαχειρίζεται τα αποτελέσματα των ελέγχων στα όλης της χώρας, δεν λειτουργεί.

Παρ’ όλο που την Δευτέρα 24 Ιουνίου ο server επανήλθε σε κατάσταση λειτουργίας για μερικές ώρες, εν συνεχεία διέκοψε την λειτουργία του μέχρι και σήμερα.

Το γεγονός αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία όλων των ΚΤΕΟ, τα οποία βασίζουν την λειτουργία τους στην online επικοινωνία με το Μεταφορών, όπως άλλωστε επιβάλλει και η σχετική νομοθεσία.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι αν ο server ενός ιδιωτικού ΚΤΕΟ δεν λειτουργεί για μία ημέρα, το ΚΤΕΟ είναι υποχρεωμένο να αναστείλει την λειτουργία του. Άλλως κινδυνεύει με εξοντωτικές ποινές από το υπουργείο Μεταφορών. Για την επί πολλές ημέρες, μη λειτουργία του κεντρικού server του υπουργείου, θα αναζητηθούν ευθύνες;

Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που προσέρχονται στα ΚΤΕΟ αυτές τις μέρες, εκτός από τις καθυστερήσεις, αντιμετωπίζουν και το πρόβλημα μη ανεύρεσης του δελτίου του προηγούμενου τεχνικού ελέγχου του οχήματός τους, στην περίπτωση που έχουν απωλέσει την έντυπη μορφή του, με συνέπεια να μην είναι δυνατόν να προσδιοριστεί, αν ο έλεγχος είναι εμπρόθεσμός ή εκπρόθεσμος.

Κάκιστη εντύπωση στον κόσμο των ΚΤΕΟ δημιουργεί και το γεγονός, ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου δεν έχουν στείλει κάποια ενημέρωση στα ΚΤΕΟ για το όλο ζήτημα.

Ίσως να φταίει και η προεκλογική περίοδος!

 

Σημείωση: Τελικώς στις 3/7 επαναλειτούργησε ο server του υπουργείου Μεταφορών και εστάλει σχετική ενημέρωση στα ΚΤΕΟ

Επισκέψεις 204

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *