Χωρίς ηλεκτρονικά παράβολα τα ΚΤΕΟ αύριο 20 Οκτωβρίου

Χωρίς την δυνατότητα να διενεργήσουν εκπρόθεσμους τεχνικούς ελέγχους θα λειτουργήσουν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, όλα τα της χώρας.

Τα δημόσια ΚΤΕΟ έτσι κι αλλιώς δεν λειτουργούν το Σάββατο.

Ο λόγος; Η διακοπή του συστήματος taxis για εργασίες συντήρησης.

Σύμφωνα με δελτίου τύπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών, η ΓΓΠΣ θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης της πληροφοριακής υποδομής της, από το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 8:00 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 24:00.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών, δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες
που υποστηρίζονται από την εν λόγω πληροφοριακή υποδομή.
Η λύση για τους ιδιοκτήτες οχημάτων που είναι εκπρόθεσμα για τον τεχνικό τους έλεγχο, είναι να εκδόσουν οι ίδιοι τα ηλεκτρονικά παράβολα σε προγενέστερη ημερομηνία, να τα πληρώσουν και να ζητήσουν από το ΚΤΕΟ επιλογής τους να τα δεσμεύσει προκαταβολικά ή να συνεννοηθούν πάλι με το ΚΤΕΟ επιλογής τους για άλλη ημερομηνία ραντεβού.
Σχετικά με το θέμα αυτό ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος ιδιωτικών ΚΤΕΟ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΔΥΣΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ TAXIS & ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΕΚΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΤΑ ΚΤΕΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Εκτός λειτουργίας το taxis….ταλαιπωρία πολιτών & επιχειρήσεων για ακόμα μια φορά…
Αυτή η άσκοπη ταλαιπωρία καθώς και η οικονομική επιβάρυνση για πολίτες και επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να λάβει οριστικό τέλος.
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.gsis.gr με ημερομηνία 12 Οκτωβρίου 2018, δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες από Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018 στις 08:00 έως και την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 στις 24:00 καθώς θα  πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης.
Κατά την διάρκεια των εργασιών δεν θα είναι δυνατή η πρόσβαση στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και συνεπώς δεν θα μπορούν να εκδοθούν ηλεκτρονικά παράβολα εκπροθέσμων ελέγχων ΚΤΕΟ με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η διεκπεραίωση εκπροθέσμων ελέγχων και συνεπώς και η λειτουργία των επιχειρήσεων ΚΤΕΟ.

Σύσταση προς οδηγούς
Σε αυτά τα πλαίσια, συστήνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους οδηγούς που προγραμματίζουν να επισκεφτούν ΚΤΕΟ το προσεχή Σάββατο 20/10/2018 προκειμένου να διεκπεραιώσουν εκπρόθεσμο τεχνικό έλεγχο, να μεριμνήσουν ώστε:

1) Εκδώσουν, πληρώσουν μόνοι τους και αποστείλουν στο ΚΤΕΟ κατόπιν συνεννόησης τα απαραίτητα ηλεκτρονικά παράβολά προ της 20/10/2018, εφόσον είναι εφικτό και  κατέχουν την απαραίτητη γνώση και εξοπλισμό, και

2) Εναλλακτικά, να εξετάσουν σε συνεργασία με το ΚΤΕΟ επιλογής τους άλλη ημερομηνία ελέγχου που θα εξασφαλίζει την μη επιπλέον οικονομική τους επιβάρυνση.

Να σημειώσουμε ότι το φαινόμενο αυτό απασχολεί πολύ συχνά πολίτες και επιχειρήσεις καθώς δημιουργεί συστηματικά, σημαντικά ζητήματα στην εύρυθμη εξυπηρέτηση των πολιτών. Επιπλέον σε περιπτώσεις οριακών προθεσμιών δημιουργεί οικονομική επιβάρυνση καθώς οι κλίμακες κόστους παραβόλων αυξάνονται με βάση την ημερομηνία εκπνοής και τον τύπο οχημάτων με κόστη για τους πολίτες από 10€ έως 124€, επιπλέον του κόστους ελέγχου ΚΤΕΟ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ διαμαρτύρεται για ακόμη μια φορά και ζητά από την πολιτεία και συγκεκριμένα από το Υπουργείο Μεταφορών να μεριμνήσει ώστε να μην επηρεάζονται οι πολίτες και οι επιχειρήσεις από τις τακτικότατες δυσλειτουργίες του συστήματος TAXIS, γενικότερα του κρατικού μηχανισμού, και μάλιστα για λόγους που δεν μας αφορούν. Καταλήγουμε συχνά πλέον, πολίτες και επιχειρήσεις, να ζημιώνουμε λόγω απρόοπτης επιβολής επιπλέον παραβόλων, αναστάτωσης και αδικαιολόγητης αύξησης κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων μας στην εξυπηρέτηση των πολιτών. 

 
Επισκέψεις 80

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *