Μενού Κλείσιμο

Δεν λειτουργούν τα ΚΤΕΟ μέχρι 11 Απριλίου

Σε παράταση αναστολής της λειτουργίας των ΚΤΕΟ προχώρησε η κυβέρνηση με το ΦΕΚ 1081Β/28.3.20. Σύμφωνα με αυτό, τα ΚΤΕΟ δεν θα λειτουργούν μέχρι και τις 11 Απριλίου.

Εξαίρεση αποτελούν τα ΚΤΕΟ που διαθέτουν γραμμές ελέγχου βαρέων οχημάτων και αποκλειστικά για τον έλεγχο των οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές.

Να θυμίσουμε ότι η ισχύς όλων των Δελτίων ΚΤΕΟ που έληγαν από τις 16/3 και μετά (συμπεριλαμβανομένων και των 7 ημερών) θα εξακολουθούν να είναι σε ισχύ μέχρι και 30 Απριλίου.

Αναλυτικά το ανωτέρω ΦΕΚ αναφέρει:

αποφασίζουμε:
Άρθρο πρώτο
Την προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 28.3.2020 έως και 11.4.2020, κατά τα αναφερόμενα στην από 26.3.2020 εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19 και προς περιορισμό του κινδύνου της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, των ιδιωτικών επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις ακόλουθες δραστηριότητες:

64. Υπηρεσίες τεχνικού ελέγχου οχημάτων οδικών μεταφορών (ΚΑΔ 71201400), εξαιρουμένων αποκλειστικά των Ιδιωτικών Κέντρων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (ΙΚΤΕΟ) που διαθέτουν εγκεκριμένη – αδειοδοτημένη αυτόματη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων για τον τεχνικό έλεγχο φορτηγών και λεωφορείων αυτοκίνητων οχημάτων που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, των οποίων ο τεχνικός έλεγχος εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Επισκέψεις 259

Σχετικά άρθρα

2 σχόλια

 1. KteoNews

  Καλημέρα σας.
  Από όσα γνωρίζουμε, τα δημόσια ΚΤΕΟ δεν έχουν αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 30 Απριλίου. Αντίθετα η αρχική απόφαση ανέστειλε την λειτουργία τους μέχρι και τις 31/3. Στην ίδια απόφαση υπήρξε πρόβλεψη για το ότι «Ενδεχόμενη παράταση του χρονικού διαστήματος που αναφέρεται στην απόφαση για τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ επισύρει αντίστοιχη παράταση απαγόρευσης λειτουργίας των Δημοσίων ΚΤΕΟ, προκειμένου να διασφαλίζονται συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού».
  Επομένως τα δημόσια ΚΤΕΟ έχουν αναστολή λειτουργίας μέχρι τις 11 Απριλίου, όπως και τα ιδιωτικά.
  Μέχρι 30 Απριλίου έχει προς το παρόν παραταθεί η ισχύς των Δελτίων Τεχνικού Τεχνικού τα οποία έχουν εκδοθεί είτε από ιδιωτικό είτε από δημόσιο ΚΤΕΟ και τα οποία είχαν ημερομηνία επόμενου ελέγχου από 16 Μαρτίου και μετά.

 2. Τασιούλης Χρήστος

  Γιατι για Δημόσια ΚΤΕΟ η αναστολή λειτουργίας είναι μέχρι τέλος Απριλίου και στα ιδιωτικά ανεβαίνει με το σταγονόμετρο;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *