Μενού Κλείσιμο

Διευκρινήσεις από το Υπουργείο για την εξαίρεση από ΚΤΕΟ των οχημάτων που βρίσκονται μόνιμα σε μικρά νησιά

Διευκρινιστική εγκύκλιο απέστειλε λίγες μέρες πριν, η αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε όλα τα , σχετικά με το θέμα της εξαίρεσης από την διαδικασία του τεχνικού ελέγχου, των οχημάτων που βρίσκονται μόνιμα σε μικρά νησιά.

Σε ποιά θέματα απαντά η διευκρινιστική εγκύκλιος;

1. Ποιά είναι τα μικρά νησιά; Είναι αυτά που ο μόνιμος πληθυσμός τους είναι κάτω από 5.000, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής (2011). Αυτά τα στοιχεία μπορεί κάποιος να τα βρεί ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ.

2. Για να θεωρηθεί ένα όχημα ότι βρίσκεται σε μικρό νησί θα πρέπει να αναγράφεται αυτό ως διεύθυνση κατοικίας του ιδιοκτήτη ή ώς έδρα της επιχείρησης, στην άδεια κυκλοφορίας.

3. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στο αν ένα όχημα που έχει ώς έδρα ή διεύθυνση κατοικίας κάποιο μικρό νησί, κυκλοφορήσει για οποιονδήποτε λόγο σε περιοχή που προβλέπεται καθολικός (ΚΤΕΟ) των οχημάτων. Σε αυτήν την περίπτωση, το όχημα έχει υποχρέωση τεχνικού ελέγχου. Αυτό σημαίνει ότι αν κατοικείτε σε μικρό νησί και δεν έχετε υποχρέωση ΚΤΕΟ και βρεθείτε π.χ. για δύο ημέρες στην Αθήνα, όπου υπάρχει υποχρέωση των οχημάτων για ΚΤΕΟ, τότε κινδυνεύετε άμεσα να σας κόψει κλήση η τροχαία για έλλειψη ισχύοντος Δελτίου Τεχνικού Ελέγχου του οχήματός σας.

4. Αν το όχημα μεταβιβάζεται από περιοχή που δεν έχει υποχρέωση ΚΤΕΟ, όπως ένα μικρό νησί, σε περιοχή που θα έχει υποχρέωση, τότε ακολουθείται η εξής διαδικασία. Η αρμόδια Διεύθυνση Μεταφορών πριν την μεταβίβαση δίνει αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας στον ιδιοκτήτη του οχήματος, σφραγισμένη και με την σημείωση «ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ» επ’ αυτής. Με αυτήν την προσωρινή άδεια κυκλοφορίας, ο ιδιοκτήτης του οχήματος το προσκομίζει σε κάποιο ΚΤΕΟ και μετά τον έλεγχο και με το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου ανά χείρας, επιστρέφει στην Διεύθυνση Μεταφορών για έκδοση της νέας κανονικής άδειας κυκλοφορίας.

Εννοείται ότι η παραπάνω εξαίρεση για τα μικρά νησιά δεν ισχύει, αν την συγκεκριμένη περιοχή είναι προγραμματισμένο να την επισκεφθεί Κινητή Μονάδα Τεχνικού Ελέγχου και έχει εκδοθεί ανάλογο πρόγραμμα πρόσκλησης από την Περιφέρεια.

Όλα αυτά τα «ωραία», μπορείτε να τα διαβάσετε και παρακάτω:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Λήψη Αρχείου [294.68 KB]

Επισκέψεις 1,799

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *