Μενού Κλείσιμο

Ενεργοποίηση των πρωτοβουλιών για επαναλειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Ζακύνθου

Πρωτοβουλίες για να επαναλειτουργήσει το  δημόσιο ΚΤΕΟ στη Ζάκυνθο, που υπάγεται στην αρμοδιότητα της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, με το σοβαρό αυτό ζήτημα να εκκρεμεί από το 2013, οπότε και η υπηρεσία ανέστειλε την λειτουργία της.

Το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης και με αφορμή την επίσκεψη του Περιφερειάρχη στη Ζάκυνθο ως ομιλητής στην ημερίδα για τους υδρογονάνθρακες, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Διεύθυνσης Μεταφορών αλλά και της Διεύθυνσης Οικονομικών της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου.

Όπως έγινε γνωστό από τον ίδιο τον κ. Γαλιατσάτο, σε δηλώσεις του στον –Ε-, από την σύσκεψη αναδείχθηκε πως μέχρι και σήμερα υπάρχει οφειλή προς τον ανάδοχο που είχε αναλάβει την προμήθεια νέου εξοπλισμού, αλλά και την πιστοποίηση των εγκαταστάσεων του κρατικού ΚΤΕΟ.

Θυμίζουμε πως το  Κ.Τ.Ε.Ο Ζακύνθου  είχε αναστείλει τη λειτουργία του από το Καλοκαίρι του 2013 λόγω του ότι δεν έλαβε πιστοποίηση κατά ISO μέσα στην προθεσμία που είχε ορίσει το Υπουργείο Μεταφορών και έληξε οριστικά στις 30 Ιουνίου του 2013.

Από τότε μέχρι και σήμερα , και αφού μεσολάβησαν εξαιρετικά χρονοβόρες διαδικασίες για την προκήρυξη των σχετικών διαγωνισμών, οι οποίοι μάλιστα χρειάστηκε να γίνουν παραπάνω από μια φορά λόγω αλλαγών στις τεχνικές προδιαγραφές που όριζε το Υπουργείο, το ΚΤΕΟ συνεχίζει να μην έχει την απαιτούμενη πιστοποίηση!

«Η ανοχή μας για αυτό το ζήτημα έχει εξαντληθεί καθώς εκτός των άλλων από τη διακοπή λειτουργίας του δημόσιου ΚΤΕΟ το Δημόσιο αποστερείται πολύτιμους πόρους» τόνισε στην εφημερίδα μας  ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας πως μετά την σύσκεψη με τους υπηρεσιακούς παράγοντες θα ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαδικασίες για να λήξουν οριστικά οι εκκρεμότητες με την εξόφληση του αναδόχου.

«Τα χρήματα είναι δεσμευμένα στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ και δόθηκε εντολή για άμεση ενεργοποίηση των διαδικασιών που αφορούν την πιστοποίηση και την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων» σημείωσε.

Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε από τους υπηρεσιακούς παράγοντες ήταν αυτό της έλλειψης προσωπικού, καθώς μετά από συνταξιοδοτήσεις αλλά και την ανάληψη και την άδεια του υπαλλήλου κ. Βαρβαρίγου που είναι ο νέος Αντιδήμαρχος Αρτεμισίων, στην υπηρεσία υπάρχει πλέον μόνο ένας πιστοποιημένος μηχανικός.

Το συγκεκριμένο ζήτημα όμως θα αντιμετωπιστεί εν καιρώ είτε με την μετακίνηση προσωπικού από άλλη υπηρεσία, είτε με την εκπαίδευση προσωπικού.

Να τονιστεί τέλος πως δεκάδες κρατικά  ΚΤΕΟ ανά την Ελλάδα αλλά και στην ΠΙΝ χρειάστηκε να αναστείλουν την λειτουργία τους, αλλά στην περίπτωση της Ζακύνθου αν και ξεκίνησαν οι διαδικασίες πιστοποίησης δεν ολοκληρώθηκαν.

Με βάση τη Νομοθεσία  τα οφείλουν να συνδεθούν μηχανογραφικά με το Κεντρικό Μηχανογραφικό Σύστημα του υπουργείου, προκειμένου να αποστέλλουν καθημερινά τα απαραίτητα στοιχεία ελέγχου για κάθε ελεγχόμενο όχημα στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου.

Παράλληλα, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά ΚΤΕΟ θα πρέπει, να αποστέλλουν καθημερινά και το απαραίτητο φωτογραφικό υλικό για κάθε ελεγχόμενο όχημα (αριθμός πλαισίου, αριθμός κυκλοφορίας κλπ) μέσω των διαδικτυακών υπηρεσιών του υπουργείου. Σκοπός της ρύθμισης αυτής είναι η ενίσχυση των θεμάτων διαφάνειας και αντικειμενικότητας κατά τον τεχνικό έλεγχο.

Το έγραψε η Μαριλένα Παπαδάτου για το ermisnews.gr

Επισκέψεις 73

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *