Μενού Κλείσιμο

Επαναλειτουργούν τα ΚΤΕΟ από Δευτέρα 4 Μαΐου

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, αλλά και ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για θέματα Βιομηχανίας και Εμπορίου, Νίκος Παπαθανάσης, από Δευτέρα 4 Μαΐου, στις επιχειρήσεις που επαναλειτουργούν, συγκαταλέγονται και τα , δημόσια και ιδιωτικά.

Τα ΚΤΕΟ λοιπόν ανοίγουν αλλά όσοι θέλουν να περάσουν το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα τους από τεχνικό έλεγχο, θα πρέπει να ξέρουν ότι τα ΚΤΕΟ θα τους δέχονται μόνο αφού έχουν κλείσει ραντεβού τουλάχιστον μία ημέρα πριν.

Τα ΚΤΕΟ είναι απαραίτητο να προμηθεύουν με αντισηπτικό τους πελάτες τους και το προσωπικό τους, το οποίο θα φοράει υποχρεωτικά μάσκα και γάντια. Γενικότερα οι διοικήσεις των ΚΤΕΟ οφείλουν να παίρνουν επιπλέον μέτρα για να αποφεύγεται ο συνωστισμός.

Υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με το θέμα της ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου γιατί με τις 45 ημέρες παράταση που έχει δοθεί σε αυτά, αναμένεται σε καθημερινή βάση να προσκομίζεται στα ΚΤΕΟ πολλαπλάσιος αριθμός οχημάτων από τον συνήθη αριθμό προσελεύσεων, προκειμένου οι ιδιοκτήτες των οχημάτων να μην αναγκάζονται να πληρώσουν πρόστιμο εκπρόθεσμου ελέγχου. Θα δημιουργηθεί ένας όγκος οχημάτων τα οποία και θα είναι αδύνατον να εξυπηρετηθούν αλλά επίσης αδύνατον θα είναι να μην δημιουργηθούν συνθήκες συνωστισμού ή μέσα ή έξω από τα ΚΤΕΟ.

Αναμένεται όμως να εκδοθεί από το υπουργείο υποδομών και μεταφορών νέα παράταση ισχύος των δελτίων, όπως επίσης να διευκρινιστούν και ζητήματα που έθεσαν οι δηλώσεις του κ. Παπαθανάση.

Π.χ. τι πάει να πει λίστα ραντεβού, πως θα εξασφαλίζεται ότι αυτή είναι γνήσια και δεν διαμορφώνεται συνεχώς στην διάρκεια της ημέρας και πως θα γίνεται ο έλεγχος ότι κάποιο ΚΤΕΟ δουλεύει αποκλειστικά με ραντεβού.

Επισκέψεις 156

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *