Μενού Κλείσιμο

Επιτρέπονται τα διαχωριστικά στα ταξί

Επιτρέπεται πλέον στα ταξί η τοποθέτηση διαχωριστικών ανάμεσα στις μπροστινές και πίσω θέσεις, προκειμένου να προστατεύονται οι οδηγοί και οι επιβάτες από την μετάδοση του κορωνοϊού Covid-19.

Η τοποθέτηση του διαχωριστικού είναι προαιρετική και έχει προσωρινό χαρακτήρα.

Αναλυτικότερα η εγκύκλιος 26028/1391 (4/5/2020) της διεύθυνσης μεταφορών του υπουργείου:

ΘΕΜΑ: Τοποθέτηση διαχωριστικού, σε προαιρετική βάση, σε Επιβατηγά Δημόσιας Χρήσης αυτοκίνητα για την προστασία επιβατών και οδηγού έναντι του COVID-19 (κορωνοϊού).

1. Με σκοπό την προστασία των επιβατών και του οδηγού των Επιβατηγών Δημόσιας Χρήσης (Ε.Δ.Χ.) οχημάτων έναντι του κορωνοϊού COVID-19, επιτρέπεται, σε προαιρετική και προσωρινή βάση, η τοποθέτηση διαχωριστικού προστασίας στα ανωτέρω οχήματα, για την περαιτέρω εξασφάλιση των επιβαινόντων και την αποφυγή της διασποράς και διάδοσης του COVID-19.

2. Το διαχωριστικό θα τοποθετείται κατά τρόπο που θα διαχωρίζει τη σειρά καθισμάτων οδηγού – συνοδηγού από τους λοιπούς επιβαίνοντες στο όχημα, θα είναι διαφανές, άχρωμο, ασφαλώς στερεωμένο και δεν θα επηρεάζεται η ορατότητα των επιβαινόντων.

3. Σε κάθε περίπτωση θα εξασφαλίζεται, με ευθύνη του ιδιοκτήτη ή εκμεταλλευτή του Ε.Δ.Χ. οχήματος, η ασφάλεια και η άνεση των επιβατών.

Επισκέψεις 247

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *