Μενού Κλείσιμο

Ευρώπη: Μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από τα αυτοκίνητα το 2016

Ενώ το 2017 παραμένει ερωτηματικό, λόγω των αλλαγών στις τάσεις της αγοράς, το 2016 οι εκπομπές CO2 από τα αυτοκίνητα μειώθηκαν κατά 1,2% στην Ευρώπη.

Τα στοιχεία αυτά δημοσίευσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Περιβάλλοντος, χωρίς να συμπεριλάβει στην ανακοίνωσή του τα στοιχεία της απότομης πτώσης των πωλήσεων στα πετρελαιοκίνητα μοντέλα και την αντικατάστασή τους με μικρούς βενζινοκινητήρες.

Πέρσι, μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, το μερίδιο αγοράς των πετρελαιοκινητήρων μειώθηκε από 50,2% σε 45,7% των συνολικών πωλήσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την αγορά των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων να ανεβαίνει συνεχώς.

«Οι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής των εκπομπών ρύπων πρέπει να γνωρίζουν ότι αυτή η στροφή προς τους βενζινοκινητήρες με υψηλότερες τιμές εκπομπών CO2 θα δημιουργήσει πρόσθετες προκλήσεις για την επίτευξη των μελλοντικών στόχων μείωσης του CO2», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων, Έρικ Τζόναρτ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αυτοκίνητα που λειτουργούν με εναλλακτικό τρόπο αποτελούν το 5,6% της αγοράς, ενώ τα ηλεκτροκίνητα οχήματα αντιστοιχούν στο 1,4% του συνόλου των αυτοκινήτων που πωλούνται σε ολόκληρη την Ευρώπη στο πρώτο εννεάμηνο του 2017.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκέψεις 39

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *