Μενού Κλείσιμο

Για το ΚΤΕΟ Μάνδρας, το ΚΤΕΟ Χολαργού και την κοινωνική πολιτική της Περιφέρειας Αττικής

Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, όπως ήταν παλιά

Διαβάσαμε χθες, σχεδόν σε όλο τον τύπο, την είδηση ότι μέχρι το καλοκαίρι θα ανοίξει το δημόσιο ΚΤΕΟ Μάνδρας. Την είδηση την είχαμε δημοσιεύεσει ήδη από τις 3 Φεβρουαρίου.

Στο πανομοιότυπο όμως άρθρο που διαβάσαμε χθες περιλαμβάνονται και μερικά άλλα ενδιαφέροντα σημεία, που αφορούν κυρίως σε ένα μίνι απολογισμό του ΚΤΕΟ Χολαργού, που προσπάθησε να κάνει η κ. Κυπριανίδου εκ μέρους της περιφέρειας.

«Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη συμπληρώθηκαν δύο χρόνια πλήρους λειτουργίας του Δημόσιου ΚΤΕΟ Χολαργού, που αναβαθμίστηκε μηχανολογικά, με βάση σύγχρονες προδιαγραφές και παρέχει πλήρως πιστοποιημένες υπηρεσίες. Δεν είναι τυχαία η ανοδική πορεία του: σήμερα – αν και βρέθηκε εκτός αγοράς για χρόνια – έχει ελέγξει ήδη 13.762 οχήματα και έχει εισπράξει 696.418 ευρώ υπέρ του δημόσιου προϋπολογισμού.» είπε η κα Κυπριανίδου σύμφωνα με τα ρεπορτάζ.

Υπέρ του δημόσιου προϋπολογισμού σίγουρα κα Κυπριανίδου; Αν δεχθούμε ότι το δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού είχε έσοδα κάτι λιγότερο από 700.000 ευρώ τα δύο προηγούμενα χρόνια, εύλογα αναρωτιέται κανείς, ποιά ήταν έξοδά του;

Τα 700.000 ευρώ είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν επαρκούν ούτε για την μισθοδοσία των υπαλλήλων του για τα δύο χρόνια. Αν στη μισθοδοσία προσθέσουμε, τα έξοδα επανεκκίνησής του, τότε είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι η λειτουργία του ΚΤΕΟ Χολαργού όχι μόνο δεν λειτουργεί ΥΠΕΡ του δημόσιου προϋπολογισμού, αλλά λειτουργεί επιβαρύνοντάς τον.

Σκεφτείτε ότι το προϋπολογισμένο κόστος για την επαναλειτουργία του ΚΤΕΟ Μάνδρας είναι 212.000 ευρώ.

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο ΚΤΕΟ Χολαργού. Πόσες φορές αγοράστηκαν μηχανήματα, πόσες φορές θεωρήθηκαν ανεπαρκή και ξαναγοράστηκαν, πόσες φορές χρειάστηκαν επιπλέον έξοδα για την ανανέωση του μηχανογραφικού και μηχανολογικού εξοπλισμού; Ποιά είναι τα λειτουργικά έξοδα του δημόσιου ΚΤΕΟ Χολαργού, εκτός της μισθοδοσίας; Τι πληρώνει για συντηρήσεις γραμμών, διακριβώσεις, πιστοποιήσεις ISO, ψηφιακές υπογραφές, αισθητήρες οξυγόνου κλπ;

Αν τα προσθέσουμε όλα αυτά, δεν βλέπουμε τίποτα άλλο εκτός από μιά τεράστια μαύρη τρύπα, που απορροφάει χρήματα από τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, δηλαδή λεφτά των πολιτών.

Οπότε, μετά από τα παραπάνω, πως να σχολιάσουμε αυτό;

«Επιπλέον για την Περιφέρεια Αττικής, τα αποτελούν εργαλείο άσκησης κοινωνικής πολιτικής. Τα έσοδα τους κατατίθενται σε ειδικό κωδικό του Κρατικού Προϋπολογισμού από όπου επιστρέφουν και πάλι στον πολίτη».

Εντάξει, τώρα σωθήκαμε. Αν ήθελε η περιφέρεια Αττικής να επιδοτήσει επιπλέον την κρατική κοινωνική πολιτική, ας το έκανε ευθέως!

Δεν χρειάζονταν να φτιάξει μιά ζημιογόνα επιχείρηση για να δικαιολογήσει την μεταφορά χρημάτων σε κάποιον ειδικό λογαριασμό του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Επισκέψεις 135

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *