Μενού Κλείσιμο

Η αντίδραση της περιφέρειας Πελοποννήσου στην επίθεση που δέχθηκε για το προσωρινό κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ

Μεσσήνη - δημόσιο ΚΤΕΟ

Σε σφοδρή αντεπίθεση προχώρησαν στελέχη της Περιφέρειας Πελοποννήσου κατά του τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ για το θέμα του προσωρινού κλεισίματος του δημόσιου ΚΤΕΟ της περιοχής.

Σχετικά με το παραπάνω η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ online γράφει αναλυτικά:

Επίθεση στον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος Μεσσηνίας της ΑΔΕΔΥ, Δημήτρη Φαββατά, εξαπέλυσαν χθες η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα, σε απαντήσεις τους στην καταγγελία του Τμήματος για το προσωρινό κλείσιμο του δημόσιου ΚΤΕΟ
. Πάντως, απάντηση για το ζήτημα του ΚΤΕΟ καθαυτό, για την ουσία, έδωσε μόνο ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών, Γιώργος Παπαδόπουλος.

Συγκεκριμένα, η κ. Αλειφέρη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, έπειτα από ερώτηση δημοσιογράφων να σχολιάσει τα δημοσιεύματα για τη λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ Μεσσηνίας, δήλωσε τα εξής: «Η λειτουργία του δημόσιου ΚΤΕΟ δεν κινδυνεύει από κανέναν αιρετό ή πολιτικό προϊστάμενο. Αντίθετα κινδυνεύει από ενέργειες δυσφήμησης και παραπληροφόρησης των πολιτών, που επιχειρούν κάθε λογής Φαββατάδες…».

Η κ. Μπούζα, κατηγορώντας τον κ. Φαββατά για συνεχή παραγοντισμό, μέσω της εργασίας του, κάνει λόγο «για τις φαντασίες ενός υπαλλήλου που εξηύρε τρόπο προβολής μέσω της εργασίας του, την οποία προσπαθεί με παντοίους τρόπους να απαξιώσει, δημιουργώντας ερωτηματικά περί των προθέσεών του». Τον κατηγορεί ότι «χωρίς να ενημερωθεί από τη διοίκηση της υπηρεσίας του, ως όφειλε, καθότι υπάλληλος, για τα αληθινά συμβάντα που αφορούν την προσωρινή διακοπή λειτουργίας των τακτικών ελέγχων στο δημόσιο ΚΤΕΟ, επιτίθεται υπόπτως στην πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και αφήνει αιχμές περί μεθοδεύσεων που δεν στέκουν». 

Η κ. Μπούζα μάλιστα το προχωράει και παραπέρα, κατηγορώντας τον κ. Φαββατά για πολιτική σκοπιμότητα: Αναφέρει ότι «η απαξίωση της εργασίας στον δημόσιο τομέα μέσω συμπεριφορών και μεθοδεύσεων, από υπαλλήλους που θεωρούν ότι μέσω της απαξίωσης και της δυσφήμησής της θα αποκομίσουν πολιτικά-κομματικά οφέλη και θα δείξουν στα ενδότερα της πρόσφατης κομματικής τους στέγης πως είναι καλοί προπαγανδιστές και στρατιώτες της, είναι μια τραγική παθογένεια του χθες που μετακόμισε στο δήθεν προοδευτικό σήμερα και πρέπει να σταματήσει». Απειλεί δε τον κ. Φαββατά με έλεγχο και κυρώσεις, υποστηρίζοντας ότι «η προσπάθεια συνεχούς δυσφήμησης της υπηρεσίας του πρέπει επιτέλους να σταματήσει και να υπάρξουν εκείνες οι ενέργειες από πλευράς της Π.Ε. Μεσσηνίας να ελεγχθούν σε όλη τη βάση τους φαινόμενα παραγοντισμού και δημιουργίας αρνητικών εντυπώσεων και επιπτώσεων για μια νευραλγική υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Στην απάντησή του ο αν. διευθυντής της υπηρεσίας αναφέρει:

«Η δήθεν “προσπάθεια κλεισίματος του δημόσιου ΚΤΕΟ” από την Περιφέρεια Πελοποννήσου αναφέρεται σε μια προσωρινή διακοπή λειτουργίας των τακτικών ελέγχων, καθόσον οι ειδικοί έλεγχοι εξακολουθούν να διενεργούνται με την βοήθεια μιας μικρής γεννήτριας της κινητής μονάδας καυσαερίων. Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ότι η κατηγορία “η Περιφέρεια Πελοποννήσου θέλει να κλείσει και το τελευταίο κρατικό ΚΤΕΟ της Περιφέρειας” δεν υφίσταται. Δεν υφίσταται διότι είναι γνωστή η προσπάθεια που έχει γίνει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τη διατήρηση του δημόσιου ΚΤΕΟ με την απόκτηση πιστοποίησης για 4η συνεχόμενη χρονιά, πράγμα που κατατάσσει την παροχή υπηρεσιών του δημόσιου ΚΤΕΟ στο ίδιο επίπεδο με τα ιδιωτικά. Η δυσφήμηση και η παραπληροφόρηση από συναδέλφους εναντίον συναδέλφων είναι αυτή που απαξιώνει την εικόνα του δημόσιου ΚΤΕΟ και αναγκάζει τους πολίτες, κάνοντας αρνητική διαφήμιση, να στραφούν εναντίον του και να καταφεύγουν στα ιδιωτικά. Υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν η τότε Νομαρχία και τώρα Περιφερειακή Ενότητα έχει δαπανήσει σημαντικά χρηματικά ποσά για την κεραμοσκεπή, την αντικατάσταση των πλακιδίων και τους χρωματισμούς της τοιχοποιίας, προκειμένου να προετοιμαστεί το δημόσιο ΚΤΕΟ για πιστοποίηση.

Αναφερόμενοι στο χρονικό της “βλάβης”, σας γνωρίζουμε ότι: Την 19/07/2017, διαπιστώθηκε βραχυκύκλωμα στο κεντρικό υπόγειο  καλώδιο παροχής ρεύματος στις εγκαταστάσεις του δημόσιου ΚΤΕΟ. Σε συνεργασία με τον ΔΕΔΔΗΕ, τον ηλεκτρολόγο της υπηρεσίας και με την συνδρομή των εργαζομένων του ΚΤΕΟ, έγινε αποκάλυψη του καλωδίου και αναζήτηση της βλάβης. Την 26/07/2017 προσκλήθηκε η επιτροπή συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών  εγκαταστάσεων της Π. Ε. Μεσσηνίας, προκειμένου να αποφανθεί για την βλάβη. Στις 03/08/2017 η ΔΕΔΔΗΕ μας απάντησε και εγγράφως, ότι η βλάβη αφορά το εσωτερικό δίκτυο των εγκαταστάσεων, άρα η επισκευή θα γίνει με ευθύνη της Υπηρεσίας μας.

Την επόμενη ημέρα 04/08/2017, η επιτροπή συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων πρότεινε την επισκευή του καλωδίου με σκοπό την εξοικονόμηση κόστους.

Μετά από επανειλημμένες προσπάθειες επισκευής, αυτές αποδείχτηκαν άκαρπες και η λειτουργία των εγκαταστάσεων αδύνατη. Την 10/08/2017 απεστάλη στο τμήμα προμηθειών της Π.Ε Μεσσηνίας σχετική περιληπτική έκθεση και ζητήθηκαν ενέργειες για την έγκριση της σχετικής δαπάνης. Παράλληλα εκδόθηκε ανακοίνωση για γνωστοποίηση στο κοινό μέσω του γραφείου τύπου της Π. Ε. Μεσσηνίας. Την 18/08/2017 η επιτροπή συντήρησης κατέθεσε και εγγράφως την έκθεσή της, για αντικατάσταση του καλωδίου της παροχής, και αμέσως μετά την έγκριση της δαπάνης θα γίνουν οι εργασίες αντικατάστασής του.

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η διοίκηση, όχι μόνο δεν ολιγώρησε, αλλά αντίθετα, επίσπευσε όλες τις διαδικασίες για να βρεθεί λύση στο πρόβλημα».

Επισκέψεις 32

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *