Μενού Κλείσιμο

Οι όμιλοι VW, Daimler, ΒΜW και Ford συμπράττουν για ευρωπαϊκό δίκτυο ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων

Την συνεργασία τους για την ανάπτυξη δικτύου φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων κατά μήκος των μεγαλύτερων αυτοκινητοδρόμων της Ευρώπης ανακοίνωσαν οι όμιλοι VW, Daimler, BMW και Ford με στόχο την ταχύτερη μαζική υιοθέτηση των αντίστοιχης τεχνολογίας οχημάτων από το καταναλωτικό κοινό.

Σε αυτό το πλαίσιο οι παραπάνω όμιλοι υπέγραψαν μια πρωταρχική συμφωνία την οποία χαρακτηρίζουν «πρωτόγνωρη στα χρονικά» της αυτοκινητοβιομηχανίας με στόχο οι εργασίες για την κατασκευή των σταθμών ανεφοδιασμού ταχείας φόρτισης ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στους ευρωπαϊκούς αυτοκινητοδρόμους να ξεκινήσουν ήδη από το 2017.

Σύμφωνα με τις συστάσεις οι σταθμοί ανεφοδιασμού θα προσφέρουν δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως 350 KW, προσφέροντας ταχύτερη φόρτιση σε σχέση με οποιοδήποτε μέχρι σήμερα γνωστό αντίστοιχο σύστημα.

Αρχικά από την επόμενη χρονιά έχει προγραμματιστεί η κατασκευή 400 σταθμών φόρτισης, ενώ έως το 2020 το καταναλωτικό κοινό θα έχει στη διάθεσή του εκατοντάδες σταθμούς ανεφοδιασμού ταχείας φόρτισης με στόχο: «η διαδικασία φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων να εξελιχθεί εξασφαλίζοντας την ίδια προσβασιμότητα και ταχύτητα με τους συμβατικούς σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Οι όμιλοι VW, Daimler, BMW και Ford θα επωμιστούν εξίσου δαπάνες εξέλιξης και κατασκευής για το νέο δίκτυο σταθμών ανεφοδιασμού ηλεκτροκίνητων απολαμβάνοντας επίσης ίσα δικαιώματα και οφέλη ενώ όπως διευκρινίστηκε θα ενθαρρύνουν και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να συμμετάσχουν στο project.

«Η διαθεσιμότητα σταθμών ταχείας φόρτισης θα διευκολύνει την χρήση και την κίνηση με ηλεκτροκίνητα οχήματα σε μακρινές αποστάσεις για πρώτη φορά, πείθοντας περισσότερους καταναλωτές να επιλέξουν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα αντί ενός συμβατικού» αναφέρει χαρακτηριστικά στη σχετική δήλωσή του ο επικεφαλής της Daimler AG, Dieter Zetsche.

O όμιλος VW, από την πλευρά του, ανακοίνωσε δια στόματος του επικεφαλής της Porsche, Oliver Blume ότι: «Για εμάς υπάρχουν δύο κρίσιμα σημεία: η δυνατότητα παροχής ταχείας φόρτισης και η εγκατάσταση των σταθμών ανεφοδιασμού στα σωστά σημεία».

Ο επικεφαλής της Ford, Mark Fields, ανέφερε επίσης ότι «η παρουσία ενός αξιόπιστου δικτύου σταθμών ταχείας φόρτισης είναι εξαιρετικά σημαντική για την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από το καταναλωτικό κοινό και αποτελεί το κλειδί προκειμένου να αποκτήσει η δυναμική και περισσότερη προοπτική».

«Η κοινοπραξία αυτή αποτελεί ένα ορόσημο, καταδεικνύοντας ξεκάθαρα ότι ακόμα και παραδοσιακοί ανταγωνιστές είναι πρόθυμοι να συνεργαστούν για τον κοινό σκοπό της προώθησης της ηλεκτροκίνησης», συμπληρώνει στη δική του ανακοίνωση ο επικεφαλής της BMW, Harald Kruger.

Πηγή: in.gr/auto

Επισκέψεις 21

Σχετικά άρθρα