Μενού Κλείσιμο

Και το 2019 χωρίς ΚΤΕΟ τα οχήματα Αργοσαρωνικού και Τροιζηνίας – Ενεργοποιούνται οι κινητές μονάδες ελέγχου

Δελτίο Τύπου από την Περιφέρεια Αττικής μας γνωστοποιεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης Νήσων Αττικής προτίθεται να εκδώσει παράταση για τον τεχνικό έλεγχο οχημάτων Αργοσαρωνικού και Τροιζηνίας και για το 2019.

Ταυτόχρονα υπέγραψε και απόφαση για την δρομολόγηση της λειτουργίας κινητών μονάδων ΚΤΕΟ στα νησιά της περιφέρειας Αττικής.

Αναλυτικώτερα, διαβάσαμε τα παρακάτω:

~~~~~

Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων των νησιών του Αργοσαρωνικού και της Τροιζηνίας βαίνει προς υλοποίηση.

Με συνέπεια λόγων και έργων και δεδομένης της κακής και επικίνδυνης κατάστασης των οχημάτων και των δικύκλων της Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, υπεγράφη από τον αντιπεριφερειάρχη Νήσων, Παναγιώτη Χατζηπέρο, η απόφαση για τον καθορισμό των νησιών της Περιφέρειας Αττικής, στα οποία είναι δυνατή η εγκατάσταση και λειτουργία Κινητών Μονάδων Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων και των νησιωτικών περιοχών που θα εξυπηρετούν.

Για την ανάδειξη του ουσιαστικού προβλήματος της διενέργειας τεχνικού ελέγχου των ΔΙΧ, ΕΙΧ και ΦΙΧ με μέγιστο βάρος έως 3,5 τόνους που έχουν έδρα τους Δήμους Αγκιστρίου, Αίγινας, Κυθήρων, Σπετσών και Τροιζηνίας, το οποίο θα εξυπηρετεί και τον Πόρο, μελετήθηκε για κάθε Δήμο η διασύνδεση του με την ηπειρωτική χώρα, το κόστος μεταφοράς των οχημάτων, ο απαιτούμενος χρόνος μεταφοράς, καθώς επίσης και τα πλησιέστερα ΚΤΕΟ (Δημόσια ή Ιδιωτικά).

Από τα στοιχεία προέκυψε ότι κατά μέσον όρο απαιτούνται περίπου 2 ώρες ταξιδιού και περί τα 70 με 80 ευρώ κόστος μεταφοράς, ενώ στο Αγκίστρι και τα Κύθηρα απαιτείται και κόστος διανυκτέρευσης. Ιδιαίτερα και λόγω της δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, τα πρόβλημα επιδεινώνεται περισσότερο.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η υφιστάμενη κατάσταση δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί και έχοντας εξασφαλίσει ότι υπάρχουν διαθέσιμοι χώροι σε όλους τους Δήμους, ξεκινάει η διαδικασία για την ενεργοποίηση (Υ.Α. 40473/4287/2012 ΦΕΚ 2672Β) των ΚΜΤΕΟ. Η ασφάλεια των πολιτών αλλά και των οχημάτων βρίσκεται πολύ υψηλά στις προτεραιότητες της Περιφέρειας Αττικής.

Αυτό εκδηλώνεται ποικιλοτρόπως:

• Βελτίωση του υπάρχοντος οδικού δικτύου και οδοστρώματος

• Τοποθέτηση προστατευτικών πλεγμάτων και στηθαίων όπου απαιτείται

• Σωστή σήμανση

• Διευκόλυνση πρόσβασης των ΑΜΕΑ πολιτών

Μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να επιλυθεί οριστικά η εξασφάλιση της μόνιμης λειτουργίας Κινητών Μονάδων ΚΤΕΟ, θα δοθεί εκ νέου ετήσια παράταση προσκλήσεως για τους κατοίκους των νησιών του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι σε διαφορετική περίπτωση θα εκκαλούντο να επιβαρυνθούν με την δαπάνη μετάβασης και τη δυσκολία από την ακτοπλοϊκή σύνδεση, προκειμένου να εφοδιαστούν με τα απαραίτητα πιστοποιητικά καλής και ασφαλούς λειτουργίας των οχημάτων τους.

Επισκέψεις 774

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *