Μενού Κλείσιμο

Κάθε πότε πηγαίνουμε σε ΚΤΕΟ;

Κάθε πότε περνάμε ΚΤΕΟ;

Παρά το ότι ο θεσμός του υφίσταται πάρα πολλά χρόνια εξακολουθούν να υπάρχουν ιδιοκτήτες οχημάτων που αγνοούν την απάντηση στο βασικό ερώτημα.

Κάθε πότε πρέπει να να περνάει ΚΤΕΟ ένα όχημα;

Όλα τα καινούρια επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, όλα τα ελαφρού τύπου φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνων και οι μοτοσυκλέτες πρέπει να περνάνε τον πρώτο τους έλεγχο 4 χρόνια μετά την ημερομηνία της πρώτης κυκλοφορίας τους στην Ελλάδα. Αυτή η ημερομηνία φαίνεται επάνω στην άδεια κυκλοφορίας, στο επάνω αριστερά τμήμα της.

Όλα τα αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες που εισάγονται σαν μεταχειρισμένα στην χώρα μας, περνάνε αναγκαστικά έλεγχο ΚΤΕΟ πριν εκδοθεί η πρώτη άδεια κυκλοφορίας τους.

Οι παραπάνω έλεγχοι είναι αρχικοί έλεγχοι, δηλαδή οι πρώτοι έλεγχοι που διενεργούνται σε κάποιο όχημα.

Μετά τον αρχικό έλεγχο, όλα τα οχήματα οφείλουν να ελέγχονται περιοδικά. Οι περιοδικοί έλεγχοι για τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητα, τα ελαφρού τύπου φορτηγά και τις μοτοσυκλέτες, διενεργούνται κάθε 2 χρόνια.

Αντίστοιχα όλα τα βαρέως τύπου φορτηγά, τα λεωφορεία και τα επιβατικά δημοσίας χρήσεως (ταξί) περνάνε έλεγχο ΚΤΕΟ ένα χρόνο μετά την πρώτη κυκλοφορία τους, ενώ και ο περιοδικός τους έλεγχος γίνεται με συχνότητα ενός χρόνου.

 

Επισκέψεις 117

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *