Μενού Κλείσιμο

Και αυτο-οδηγούμενο όχημα θα αναπτύξει η Apple

Σε ανάπτυξη αυτο-οδηγούμενου οχήματος προχωρά η Apple

Τα σχέδιά της να επενδύσει στην ανάπτυξη ενός αυτό-οδηγούμενου οχήματος, αποκάλυψε πρόσφατα, για πρώτη φορά, η Apple.

Σε επιστολή της προς τις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές μεταφορών, η Apple εκφράζει τον «ενθουσιασμό για τις δυνατότητες που μπορούν να προσφέρουν τα αυτοματοποιημένα συστήματα σε πολλούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων των μεταφορών». Αναφέρεται επίσης ότι θα υπάρχουν «σημαντικά κοινωνικά οφέλη από την ανάπτυξη αυτοματοποιημένων οχημάτων».

Οι φήμες για τα εν λόγω σχέδιά της εταιρείας υπήρχαν εδώ και αρκετό καιρό, ωστόσο η Apple δεν είχε προβεί σε καμία επίσημη ανακοίνωση, μέχρι πρόσφατα.

Η τεχνολογική εταιρεία έχει ήδη καταχωρήσει πολλά domain στο Διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένου του apple.car και apple.auto.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, εκπρόσωπος της Apple δήλωσε ότι στην επιστολή της προς την αμερικανική Εθνική Υπηρεσία Οδικής Ασφάλειας (NHTSA), η εταιρεία αναφέρει ότι προχώρησε σε αυτή την κίνηση εξαιτίας «των μεγάλων επενδύσεών της στην ανάπτυξη της μηχανικής εκμάθησης και τα αυτόματα συστήματα» και ότι προσδοκά να βοηθήσει στον καθορισμό των βέλτιστων πρακτικών στον κλάδο.

 

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επισκέψεις 43

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *