Μενού Κλείσιμο

ΚΤΕΟ μέχρι 30 Σεπτεμβρίου για να γλυτώσετε τα πρόστιμα

Όπως είχαμε γράψει και παλαιότερα, μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2018 δεν υπάρχει κανένας φόβος για επιπλέον πρόστιμα μέσω εφορίας, σε όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ τα οχήματά τους.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου όμως και μετά θα παραμονεύει συνεχώς ο κίνδυνος της ηλεκτρονικής διασταύρωσης των στοιχείων των οχημάτων που παραμένουν ανέλεγκτα για πάνω από ένα εξάμηνο και της επιβολής εν συνεχεία του προστίμου των 150 ευρώ, το οποίο θα βεβαιώνεται αυτόματα στις εφορίες.

Αυτό προέβλεπε ο νόμος 4530 (άρθρο 55) ο οποίος δημοσειύτηκε στο ΦΕΚ 59Α/2018 στις 30/3.

Αν λοιπόν θέλετε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο από το επιπλέον χαράτσι, περάστε τα οχήματά σας ΚΤΕΟ, μέχρι τις 30/9, ακόμα κι είστε εκπρόθεσμοι.

Ειδικά για τους ιδιοκτήτες οχημάτων, που έχουν μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στην Αττική, στις 30/9 λήγει και η παράταση εφαρμογής του προγράμματος πρόσκλησης για ΚΤΕΟ, που είχε δώσει η Περιφέρεια Αττικής για όλα τα οχήματα, λόγω των πυρκαγιών του καλοκαιριού στην Ανατολική Αττική.

Αυτό σημαίνει ότι αν είσαστε κάτοικος Αττικής και οφείλατε να περάσετε ΚΤΕΟ από τις 6/6/2018 έως και τις 30/9 και δεν το έχετε κάνει, γλυτώνετε από τα πρόστιμα που πληρώνετε στα ΚΤΕΟ. Από τις 30/9 και μετά όμως, τα πρόστιμα αρχίζουν πάλι να «τρέχουν».

Ειδικά λοιπόν οι κάτοικοι της Αττικής, μπορεί να έχουν και έναν επιπλέον λόγο να επισκεφθούν κάποιο ΚΤΕΟ μέχρι τις 30/9 και όχι αργότερα.

Επισκέψεις 1,229

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *