ΚΤΕΟ όχι επειδή φοβάστε τα πρόστιμα, αλλά για την ασφάλειά σας

Έχει συνηθίσει πλέον ο κόσμος των να βλέπει τους οδηγούς να «τρέχουν» για τεχνικό έλεγχο των αυτοκινήτων ή μοτοσυκλετών τους,  όταν κάποια δημοσιεύματα ή κάποιες εκπομπές στην τηλεόραση απειλούν με επιβολή προστίμων.

Σιγά – σιγά όμως, χρειάζεται να γίνει πιστευτό από όλους μας, ότι το ΚΤΕΟ χρειάζεται κυρίως για την ασφάλειά μας όταν οδηγούμε. Αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος από τον εξαιρετικά ρυπογόνο παράγοντα, που είναι ένα κακοσυντηρημένο όχημα.

Τα ΚΤΕΟ στην λειτουργία τους έχουν πολλά προβλήματα. Το ξέρουμε αυτό. Πολλές φορές οι ελεγκτές, για διάφορους λόγους, δεν βλέπουν αυτά που πρέπει να δουν. Κυρίως γιατί έχουν κατεύθυνση να διατηρήσουν φιλική την επιχείρηση προς τον πελάτη τους.

Όμως στα ΚΤΕΟ έχουν την τεχνογνωσία, τον εξοπλισμό και την εμπειρία να ελέγξουν πραγματικά το όχημα που οδηγείτε, απο πλευράς οδηγικής ασφάλειας. 

Τεχνική επιθεώρηση αυτοκινήτου σε υπαίθριο συνεργείο ελέγχου
Τεχνική επιθεώρηση αυτοκινήτου σε υπαίθριο συνεργείο ελέγχου – Τέτοιες καταστάσεις δεν υπάρχουν στα ελληνικά ΚΤΕΟ

Πηγαίνουμε λοιπόν στο ΚΤΕΟ και απαιτούμε να ελέγξουν πλήρως και ουσιαστικά το αυτοκίνητο ή την μοτοσυκλέτα μας. Εξηγούμε ότι φιλικότητα προς εμάς, τον πελάτη, είναι η προστασία μας από πιθανό κίνδυνο που διατρέχουμε και ο οποίος μπορεί να οφείλεται στην κατάσταση του οχήματος που οδηγούμε. Ζητάμε να μας ενημερώσουν αναλυτικά και με απλά λόγια για το όχημά μας, καθώς και γι αυτά που πρέπει αμέσως να κάνουμε ώστε να είναι ασφαλές για μας και για όσους άλλους συναντάμε στον δρόμο μας.

Δίνουμε την σημασία που αξίζει στην προστασία του περιβάλλοντος. Αν το αυτοκίνητό μας εκπέμπει υπερβολικά καυσαέρια, εμείς είμαστε αυτοί που πρώτοι από όλους τα αναπνέουμε. Τις περισσότερες μάλιστα φορές η εκπομπή καυσαερίων εκτός προδιαγραφών κρύβει μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμων, που μας επιβαρύνει οικονομικά. Αλλά και σχεδόν πάντα υποδηλώνει προβληματική λειτουργία του κινητήρα, που αν δεν πάρουμε γρήγορα μέτρα, θα μας οδηγήσει στο μεγαλύτερο κόστος κάποιας πιο ριζικής επισκευής.

Κλείνουμε ραντεβού για να πάμε στο ΚΤΕΟ της επιλογής μας, προτιμώντας τις ώρες με την λιγότερη κίνηση, έτσι ώστε να μην περιμένουμε πολλή ώρα μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Και τέλος, δίνουμε περισσότερη σημασία στην ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχει ένα ΚΤΕΟ, κυρίως στην ποιότητα της ενημέρωσης για την κατάσταση του αυτοκινήτου μας και λιγότερη σημασία στο αν ο έλεγχος κοστίζει 2-3 ευρώ λιγότερο από ένα άλλο ΚΤΕΟ.

Επισκέψεις 223

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *