Μενού Κλείσιμο

Μιά ακόμα ιστορία για αλλαγή χιλιομέτρων σε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο

Όπως διαβάσαμε στην «Δημοκρατική» εφημερίδα της Ρόδου, σε δίκη που έγινε πρόσφατα, με κατηγορούμενο εκπρόσωπο εταιρίας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων, για την οποία υπήρχαν ενδείξεις ότι είχε αλλοιώσει την ένδειξη του χιλιομετρητή του αυτοκινήτου, ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος λόγω αμφιβολιών.

Γράφει συγκεκριμένα η εφημερίδα:

Αθώος, λόγω αμφιβολιών, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου εκπρόσωπος γνωστής εταιρείας πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. κατηγορούμενος για μετά από μήνυση δύο ψυκτικών.
Όπως εξέθεσαν  στη μήνυση τους την 26η Απριλίου 2010 αγόρασαν από την εταιρεία ένα μεταχειρισμένο επαγγελματικό αυτοκίνητο μάρκας Opel Combo έναντι ποσού 5.250 ευρώ.
Προκειμένου να προβούν στην ο ιδιοκτήτης της εταιρείας τους διαβεβαίωσε ότι το όχημα είχε διανύσει μέχρι και την ημέρα της αγοράς του 68.218 χιλιόμετρα – ένδειξη που αναγραφόταν και στον χιλιομετρητή του οχήματος.
Τέσσερις μήνες μετά και εν μέσω της καλοκαιρινής περιόδου όπου οι ανάγκες της εργασίας τους είναι αυξημένες το όχημα υπέστη σοβαρή βλάβη στο εσωτερικό της μηχανής του και ακινητοποιήθηκε.
Οι μηνυτές υποστήριξαν ότι οι εκπρόσωποι της εταιρείας Opel τους διαβεβαίωσαν ότι η βλάβη οφείλεται στη χρήση του οχήματος και δεν δικαιολογείται να παρουσιαστεί στα 68.000 χιλιόμετρα αλλά μετά τα 120.000.
Το κόστος της επιδιόρθωσης ξεπέρασε τα 2.000 ευρώ.
Στις αρχές του Δεκεμβρίου 2010 όταν οι συζητήσεις με την πωλήτρια εταιρεία δεν κατέληγαν πουθενά αποφάσισαν να εγκαταλείψουν το όχημα και να διεκδικήσουν δικαστικά την επιστροφή των χρημάτων τους.
Αδειάζοντας το όχημα από τα προσωπικά τους αντικείμενα βρήκαν μέσα στο ντουλαπάκι ένα έγγραφο από ολλανδικό ΚΤΕΟ σύμφωνα με το οποίο το όχημα είχε περάσει από έλεγχο στις 19 Μαϊου 2008 έχοντας διανύσει 131.027 χιλιόμετρα!
Από την ακροαματική διαδικασία προέκυψαν αμφιβολίες για το αν ο κατηγορούμενος γνώριζε τον ακριβή αριθμό των χιλιομέτρων που είχε διανύσει το όχημα.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρέστη ο δικηγόρος κ. Κώστας Σαρρής.

 

 

Επισκέψεις 202

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *