Μενού Κλείσιμο

Να κλείσουν όλα τα ΚΤΕΟ τώρα, ζητάει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Με ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιδιωτικών ΚΤΕΟ θεωρεί επιβεβλημένη την παύση λειτουργίας των ΚΤΕΟ για λόγους διασφάλισης της υγείας των πολιτών.

Η πραγματικότητα είναι ότι αν και μέσω των κυβερνητικών ανακοινώσεων καλούνται οι πολίτες να μην συνωστίζονται και να μην συγκεντρώνονται σε κλειστούς χώρους, τα ΚΤΕΟ παραμένουν ανοιχτά. Ειδικά το περασμένο Σάββατο 14 Μαρτίου υπήρχε αθρόα προσέλευση των πολιτών στα ΚΤΕΟ, η οποία με μειωμένους ρυθμούς συνεχίστηκε και την Δευτέρα 16 Μαρτίου.

Βέβαια η ανακοίνωση της παράτασης κατ΄αρχήν μέχρι 30/4, που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Μεταφορών, αναμένεται να μειώσει κατά πολύ την προσέλευση των πολιτών στα ΚΤΕΟ. Εμφανίζεται έτσι το οξύμωρο σχήμα, με την απόφασή του το Υπουργείο, να κρατάει τα ΚΤΕΟ ανοιχτά αλλά να τους στερεί το αντικείμενό τους.

Σε αυτό πρέπει να προσθέσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, το Δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού στην Αθήνα, έχει κατ΄ ουσίαν κλείσει, ταυτόχρονα με την παύση όσων δραστηριοτήτων των Διευθύνσεων Μεταφορών έχουν σχέση με εξυπηρέτηση κοινού.

Αναλυτικά το Δελτίου Τύπου του Πανελλήνιου Συλλόγου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Κλείστε όλα τα ΚΤΕΟ τώρα.

Επιβεβλημένη η νομοθετική πρωτοβουλία για παύση της λειτουργίας των ΚΤΕΟ

για  λόγους διασφάλισης της υγείας των πολιτών.

 

Η εξάπλωση του Κορωνοϊού Covid 19 θέτει ζήτημα απειλής των υπέρτατων αγαθών της ζωής και της υγείας.  Όπως σε όλα τα σημεία συνάθροισης κοινού, έτσι και στα ΚΤΕΟ υπάρχει υψηλότατος κίνδυνος μετάδοσης με όλες τις εξ αυτού του λόγου συνέπειες.  

Η πρόσφατη παράταση της ισχύος των Δελτίων Ελέγχου έως την 30/4/2020 αδιαμφισβήτητα εντάσσει τις επιχειρήσεις των ΚΤΕΟ  στις πληγείσες, αφού ανακόπτει την προγραμματισμένη πελατειακή ροή που διασφαλίζει τη βιωσιμότητά τους.

Ωστόσο, ατυχώς δεν αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τον άνω υπαρκτό κίνδυνο που απειλεί  την υγεία και τη ζωή μας, αφού από τη μία στερεί από τα ΚΤΕΟ το αντικείμενο δράσης τους,  αλλά από την άλλη δεν προβλέπει ρητά και πανηγυρικά την τους, με αποτέλεσμα  να παραμένει ολοζωντανή η άνω κρίσιμη απειλή και η πραγμάτωση αυτής ή μη, να  εξαρτάται από την αυθαίρετη αντίληψη και την ανέλεγκτη κρίση του καθενός.

         Συνεπώς ζητάμε από την πολιτική ηγεσία των συναρμόδιων υπουργείων να  σταθεί  στο ύψος  της κρίσιμης περίστασης και άρα να  προβεί άμεσα, πριν έχουμε κρούσματα:   

  1. Στην ρητή επισφράγιση της αναστολής λειτουργίας των ΚΤΕΟ της χώρας, για όσο κρίνεται σκόπιμο από τους καθ’ ύλην αρμοδίους φορείς,
  2. Στην ισόχρονη αναστολή της υποχρέωσης ΚΤΕΟ και κάρτας ελέγχου καυσαερίων για όλους τους υπόχρεους πολίτες,
  3. Στην  αναστολή  για  εύλογο χρονικό διάστημα  μετά  την επανέναρξη λειτουργίας των ΚΤΕΟ, των οικονομικών υποχρεώσεων έναντι τρίτων, π.χ. Προμηθευτών, Εκμισθωτών, Ελληνικού Δημοσίου, ΕΦΚΑ κλπ.
  4. Στη λήψη ειδικών μέτρων για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού και για την αποτελεσματική οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων που πλήττονται.

Ζητάμε από το Κράτος να  ανταποκριθεί στον ρόλο του και να  μας προστατεύσει,

ΠΛΗΡΩΣ, ΕΓΚΑΙΡΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ!

Επισκέψεις 335

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *