Μενού Κλείσιμο

Νέα παράταση για τα δελτία τεχνικού ελέγχου μετά το άνοιγμα των ΚΤΕΟ

Με εγκύκλιό του το τμήμα τεχνικού ελέγχου οχημάτων του υπουργείου υποδομών και μεταφορών ορίζει τι θα ισχύει για τα δελτία ΚΤΕΟ που έχουν λήξει και πως θα δουλέψουν τα ΚΤΕΟ μετά την επανέναρξη λειτουργίας τους στις 4 Μαΐου.

Τα βασικά σημεία της 25196/385/29-4-2020 είναι τα παρακάτω:

 • Η επανέναρξη λειτουργίας των ΚΤΕΟ αφορά και τα ιδιωτικά αλλά και τα δημόσια ΚΤΕΟ
 • Παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημερολογιακές ημέρες η διάρκεια ισχύος των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (ΔΤΕ) χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, όλων των κατηγοριών οχημάτων, εφόσον η ημερομηνία λήξης της ισχύος τους είναι εντός της χρονικής περιόδου από Σάββατο 14-3-2020 έως και Κυριακή 3-5-2020. Ομοίως παρατείνεται κατά εβδομήντα (70) ημερολογιακές ημέρες η ημερομηνία διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου για πρώτη φορά των οχημάτων όλων των κατηγοριών που ταξινομήθηκαν στη χώρα ως καινούργια, εφόσον αυτή είναι εντός της ίδιας ως ανωτέρω χρονικής περιόδου.
 • Ως ημερομηνία λήξης ενός ΔΤΕ λογίζεται η αναγραφόμενη επί αυτού [δίπλα στον ενωσιακό κωδικό 8. ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ (VALID UNTIL)] δηλ. δεν λαμβάνεται υπόψη το χρονικό διάστημα της μίας (1) επιπλέον εβδομάδας. Ομοίως δεν λαμβάνεται υπόψιν η μία επιπλέον εβδομάδα και στα οχήματα που προσκομίζονται για έλεγχο για πρώτη φορά. Τα οχήματα υποχρεούνται να προσέλθουν στα ΚΤΕΟ για έλεγχο το αργότερο μέχρι τις οριζόμενες καταληκτικές ημερομηνίες, μετά την προσθήκη των 70 ημερών, χωρίς να προστίθεται σε αυτές η μία (1) επιπλέον εβδομάδα. Τα οχήματα μπορούν να προσκομίζονται για έλεγχο και νωρίτερα από την καταληκτική ημερομηνία, μετά όμως από ραντεβού ανάλογα με τη διαθεσιμότητα του ΚΤΕΟ.
 • Κατά τον εμπρόθεσμο έλεγχο των ως οχημάτων μετά την επαναλειτουργία των ΚΤΕΟ, ο υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης του εκδιδόμενου ΔΤΕ, εφόσον δεν διαπιστώνονται σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις, θα ξεκινά από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης του προηγούμενου ΔΤΕ (και όχι την ημερομηνία διενέργειας του ελέγχου). Ομοίως για όσα οχήματα υπόκεινται σε έλεγχο για πρώτη φορά, ο υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης του εκδιδόμενου ΔΤΕ, θα ξεκινά από την προβλεπόμενη ημερομηνία διενέργειας περιοδικού τεχνικού ελέγχου για πρώτη φορά.
 • Σε περίπτωση που σε όχημα διαπιστώνονται σοβαρές ελλείψεις, τότε στο χορηγούμενο ΔΤΕ, ο υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης της ισχύος του θα ξεκινά από την ημερομηνία διενέργειας του τεχνικού ελέγχου.
 • Τα οχήματα όλων των κατηγοριών με ΔΤΕ χωρίς σοβαρές ή επικίνδυνες ελλείψεις με αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης την 13-3-2020 και προγενέστερα, καθώς και τα οχήματα όλων των κατηγοριών με ημερομηνία υποχρέωσης για περιοδικό τεχνικό έλεγχο για πρώτη φορά την 13-3-2020 και προγενέστερα [χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το  χρονικό διάστημα της μίας (1) επιπλέον εβδομάδας από την ημερομηνία ταξινόμησης του οχήματος] θεωρούνται εκπρόθεσμα.
  Το χρονικό διάστημα για το οποίο τα υπόψη οχήματα λογίζονται εκπρόθεσμα είναι από την αρχική ημερομηνία που είχαν υποχρέωση να προσκομιστούν εμπρόθεσμα για τεχνικό έλεγχο [λαμβανομένης υπόψη της μίας (1) επιπλέον εβδομάδας] έως την ημερομηνία διενέργειας του ελέγχου, μη συνυπολογιζόμενου του διαστήματος που είχε απαγορευτεί η λειτουργία των ΚΤΕΟ. Σε αυτήν την περίπτωση ο υπολογισμός της ημερομηνίας λήξης του εκδιδόμενου ΔΤΕ, ανεξαρτήτως της διαπίστωσης ή μη σοβαρών ελλείψεων, γίνεται με έναρξη την ημερομηνία διενέργειας του ελέγχου.

 • Τα επιβατηγά Ι.Χ. αυτοκίνητα τα οποία μεταβιβάστηκαν σύμφωνα με την προαναφερόμενη εγκύκλιο ενώ ευρίσκονταν σε φορολογική ακινησία, υποχρεούνται εντός χρονικού διαστήματος σαράντα πέντε (45) ημερών από την ημερομηνία μεταβίβασης να προσέλθουν για ανανέωση του ΔΤΕ.
 • Τα παραπάνω ισχύουν αναλογικά και για το θεσμό της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (ΚΕΚ).
 • Υπενθυμίζεται με την ίδια εγκύκλιο, ότι για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού COVID 19 κατά τον τεχνικό έλεγχο πρέπει να τηρούνται οι εξής κανόνες:
  α) Οι ελεγκτές και το λοιπό προσωπικό να είναι εφοδιασμένοι με εξοπλισμό (γάντια και μάσκες) σύμφωνα με τις συστάσεις του ΕΟΔΥ
  β) Να υπάρχει αντισηπτικό σε εμφανές σημείο
  γ) Εντός του χώρου της Γραμματείας -Ταμείου να αποφεύγεται η παραμονή των πολιτών πέραν του απαραίτητου χρόνου για την προσκόμιση των απαραίτητων για τον έλεγχο δικαιολογητικών και την παραλαβή του ΔΤΕ
  δ) Να λαμβάνεται μέριμνα ώστε ο τεχνικός έλεγχος να πραγματοποιείται κατόπιν ραντεβού για την αποφυγή συγχρωτισμού.

Ακολουθεί ολόκληρη η εγκύκλιος:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Λήψη Αρχείου [202.95 KB]

Επισκέψεις 269

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *