Μενού Κλείσιμο

Ο κορονοϊός έφερε παράταση και στα ΚΤΕΟ

Μέχρι 30/4 θα παραμένουν σε ισχύ τα Δελτία ΚΤΕΟ που λήγουν, ενώ ομοίως αναστέλλεται η υποχρέωση επανελέγχων από 17/3 έως και 30/4.

Με την απόφασή του αυτή το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών επιχειρεί να αποτρέψει τους ιδιοκτήτες οχημάτων από το να συνωστίζονται στα ΚΤΕΟ.

Φυσικά, αναμένεται να υπάρξει το αδιαχώρητο στα ΚΤΕΟ, για το χρονικό διάστημα από 30/4 έως και 7/5, οπότε αναμένεται να προσέλθουν για τεχνικό έλεγχο όλοι όσων έχει παραταθεί το ΔΤΕ του οχήματός τους.

Αυτό όμως θα συμβεί μόνο στην περίπτωση που η κατάσταση σε σχέση με την πανδημία είναι καλύτερη και όχι χειρότερη από σήμερα. Αν συμβεί το δεύτερο, τότε αναμένεται να δοθεί νέα παράταση.

Αναλυτικά η απόφαση:

ΘΕΜΑ:Παράταση ισχύος Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.).που εκδίδονται από Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων

(Κ.Τ.Ε.Ο)ΣΧΕΤ:

Ενόψει των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας, όπως αυτά έχουν ανακοινωθεί τις τελευταίες ημέρες, αποφασίζονται τα εξής:

1) Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

2) Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

3) Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ AX. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ

Επισκέψεις 465

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *