Μενού Κλείσιμο

Ο Σπίρτζης παρουσιάζει το νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές: Δημόσια ΚΤΕΟ και ελεύθερη αγορά

Σε συνέντευξη τύπου στις 31 Οκτωβρίου ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών κ. Σπίρτζης παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές, που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από «καυτά» θέματα.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά τα τμήματα της παρουσίασης που μας αφορούν περισσότερο, συνεχίζοντας με αυτά που προανήγγειλε για τα και τον ανταγωνισμό με τα ιδιωτικά.


Διασφάλιση της βιωσιμότητας των δημοσίων ΚΤΕΟ και της ισονομίας με τα ιδιωτικά
Υπάρχουν διατάξεις για τα δημόσια ΚΤΕΟ. Ένα από αυτά που κληρονομήσαμε, γι’ αυτό μιλάμε για γκρίζες ζώνες, ή για μαύρες ζώνες, είναι να υπάρχουν διατάξεις για τα δημόσια ΚΤΕΟ που έχουν συγκεκριμένη ελάχιστη αμοιβή, σε αντίθεση με τα . Αυτά δημιουργούν τις συνθήκες για το πώς θα κλείσουν τα δημόσια ΚΤΕΟ, πώς θα είναι δηλαδή εκτός ανταγωνισμού.
Έγιναν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις αυτές οι προβλέψεις με συγκεκριμένη στοχοθεσία και συγκεκριμένη κατεύθυνση. Αυτό που προβλέπουμε είναι με απόφαση της Περιφέρειας που ανήκουν αυτά τα ΚΤΕΟ, να εγκρίνονται από το Υπουργείο, να μπορούν ν’ αναπροσαρμόζουν τις τιμές τους σύμφωνα με τον ανταγωνισμό της περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται.
 Με την ίδια διαδικασία αλλά με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου και με έγκριση του Υπουργείου, να λειτουργούν αυτά τα ΚΤΕΟ με τη μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, σύμφωνα με τις διατάξεις της εμπορικής και φορολογικής νομοθεσίας.
Θα ήθελα να σας πω επίσης ότι επανέρχονται τ’ ασυμβίβαστα σε σχέση με τους ιδιοκτήτες ΚΤΕΟ. Επειδή ακούγονται διάφορα, ότι πρώην Γενικοί Διευθυντές του Υπουργείου που είχαν διατελέσει και σε θέσεις ευθύνης Υπουργών, συγγενικά τους πρόσωπα έχουν ΚΤΕΟ, επαναφέρουμε αυτές τις διατάξεις και θα γίνει και έρευνα ποιοι υπάλληλοι τόσο των Διευθύνσεων Μεταφορών των Περιφερειών όσο και του Υπουργείου, έχουν συγγενικά πρόσωπα που έχουν λάβει άδειες γι’ αυτή τη δραστηριότητα, αν μη τί άλλο να μάθει ο ελληνικός λαός τί γινόταν όλα αυτά τα χρόνια.

Επισκέψεις 168

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *