Μενού Κλείσιμο

Ο Σπίρτζης παρουσιάζει το νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές: Καταπολέμηση της διαφθοράς

Σε συνέντευξη τύπου στις 31 Οκτωβρίου ο Υπουργός Υποδομών και μεταφορών κ. Σπίρτζης παρουσίασε το νέο νομοσχέδιο για τις μεταφορές, που φιλοδοξεί να αντιμετωπίσει μια σειρά από «καυτά» θέματα.

Παρουσιάζουμε αναλυτικά τα τμήματα της παρουσίασης που μας αφορούν περισσότερο, συνεχίζοντας με την καταπολέμηση της διαφθοράς σε δύο τομείς. Την έκδοση αδειών κυκλοφορίας και χορήγηση κρατικών πινακίδων.


•    Καταπολέμηση της διαφθοράς στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας
Το δεύτερο είναι η καταπολέμηση της διαφθοράς στην έκδοση αδειών κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που σε υπάρχουσα βεβαιωθεί από τον αντιπρόσωπο ή τον κατασκευαστικό οίκο πλαστός αριθμός πλαισίου, ο εισαγωγέας αποζημιώνει εις όλον τον ιδιοκτήτη του οχήματος στην τιμή κτήσης του οχήματος, χωρίς ν’ αποκλείονται οι υπόλοιπες αξιώσεις του ιδιοκτήτη του οχήματος για επιπλέον θετική ή αποθετική ζημιά.
Δηλαδή, αν αγοράσει ένας πολίτης ένα αυτοκίνητο που δεν αντιστοιχεί η άδεια κυκλοφορίας στον κατασκευαστικό οίκο, ή είναι πλαστός ο αριθμός πλαισίου, τότε ο εισαγωγέας αποζημιώνει τον πολίτη. Έχουμε και τέτοιες καταγγελίες και μάλιστα αρκετές και τις διερευνούμε η αλήθεια είναι, χωρίς οι μηχανισμοί ελέγχου να έχουν φέρει και κάποιο αποτέλεσμα.
•    Διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς στη χορήγηση κρατικών πινακίδων
Διαφάνεια και καταπολέμηση της διαφθοράς στη χορήγηση κρατικών πινακίδων: Η κατάθεση μαζικά ή ατομικά αιτήσεων της Υπηρεσίας Μεταφορών κι Επικοινωνιών των Περιφερειών όλης της χώρας για θέματα εκδόσεως χορηγήσεως, επανέκδοσης και ανανέωσης αδειών κυκλοφορίας καθώς και για χορήγηση ή αντικατάσταση κρατικών πινακίδων οχημάτων, πραγματοποιείται αποκλειστικά είτε μέσω ταχυδρομικών υπηρεσιών, είτε μέσω ΚΕΠ και δεν επιτρέπεται η αυτοπρόσωπη προσέλευση των πολιτών στις Υπηρεσίες αυτές.
Αν πάτε σε αρκετές από τις Υπηρεσίες Συγκοινωνιών των Περιφερειών, ανθεί το επάγγελμα της διαμεσολάβησης μάλλον, είτε για συγκεκριμένα αυτοκίνητα για τους πολίτες τους μεμονωμένους είτε μαζικά για εισαγωγείς ή αντιπροσώπους. Επιχειρούμε λοιπόν να σταματήσει αυτή η διαδικασία της παράνομης «διαμεσολάβησης», επιχειρώντας να μην υπάρχει η επαφή που υπάρχει μέχρι σήμερα στα γνωστά γκισέ των Υπηρεσιών Μεταφορών των Περιφερειών.

Επισκέψεις 401

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *