Μενού Κλείσιμο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής λέει ΟΧΙ στην παράδοση του χώρου του ΚΤΕΟ Ελληνικού στους «επενδυτές»

Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής εναντιώνεται στην παράδοση του χώρου που κατείχε το πρώην ΚΤΕΟ Ελληνικού και απαιτεί την επαναλειτουργία όλων των δημόσιων ΚΤΕΟ στην Αττική.

Η περιοχή του Ελληνικού είναι οικόπεδο – φιλέτο. Βρίσκεται χρόνια στο στόχαστρο των πολυεθνικών για να μεγαλώσουν την κερδοφορία τους. Σε αυτήν την έκταση οι «επενδυτές» θέλουν να οικοδομήσουν πολυτελείς κατοικίες, ξενοδοχεία, ουρανοξύστες, καζίνο και ό,τι περισσεύει το βαφτίζουν μητροπολιτικό πάρκο, πατώντας στις αποφάσεις της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στα προαπαιτούμενα και τους νόμους που ψήφισαν ΝΔ – ΠΑΣΟΚ.

Σε αυτήν την επένδυση δεν χωράνε όλοι… Δεν χωράνε απ’ ότι φαίνεται οι υποδομές που εξυπηρετούν χιλιάδες λαϊκές ανάγκες, όπως το μεγαλύτερο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, που υπηρετεί το συγκοινωνιακό έργο των νοτίων προαστίων, δεν χωράει το δημόσιο ΚΤΕΟ του Ελληνικού, που θέλουν να το κλείσουν εντελώς.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση δρομολογούνται διαδικασίες τυπικού και ουσιαστικού κλεισίματος του ΚΤΕΟ Ελληνικού και δωρεάν παραχώρησης στους «επενδυτές» των 40 και πλέον στρεμμάτων, που ανήκουν στην Περιφέρεια Αττικής.

Η εξέλιξη αυτή συνδέεται με τα συνολικότερα σχέδια της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και για παραπέρα προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων.

Γι αυτό παρά τις διακηρύξεις της Περιφερειακής Αρχής Αττικής (ΣΥΡΙΖΑ-ΛΑΕ) από τον Γενάρη του 2015, ότι θα προχωρήσει στην επαναλειτουργία και των 5 κλειστών Δημόσιων ΚΤΕΟ της Περιφέρειας Αττικής, σήμερα λειτουργεί μόνο αυτό του Χολαργού. Εξάλλου δεν είναι τυχαία και η νομοθέτηση από την σημερινή κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) για την δυνατότητα μετατροπής των Δημόσιων ΚΤΕΟ σε ΑΕ, νομοθέτηση που διευκολύνει την προώθηση των σχεδιασμών των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, από το 2014, όταν εξέφραζε στο υπουργείο Υποδομών το ενδιαφέρον της για την ιδιωτικοποίηση των κρατικών ΚΤΕΟ, γνωστή γερμανική επιχείρηση που διαθέτει εμπειρία στον κλάδο της αυτοκίνησης…

Αποκαλύπτεται και με αυτά τα ζητήματα ότι η εποχή της κρίσης αποτελεί πρώτης τάξεως πρόσχημα για την περιβόητη «ανάπτυξη» που συνοδεύεται από το παραμύθι για έξοδο από τα μνημόνια και καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους και το λαό γενικότερα.

Η «ανάπτυξη» που τάζει η κυβέρνηση, οι «επενδύσεις» τους βασίζονται στα συντρίμμια των μισθών και των δικαιωμάτων μας. Κανένα όφελος δεν υπάρχει για τους εργαζόμενους. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, καμία αποδοχή στην απόφαση να κλείσουν δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες.

Απαιτούμε:

Να μην κλείσουν δημόσιες υποδομές και υπηρεσίες, να μην προχωρήσει η συρρίκνωση και η ιδιωτικοποίησή τους.
Να μην γίνει η δημόσια περιουσία βορρά σε «επενδυτικά σχέδια».
Να λειτουργήσουν άμεσα όλα τα , και αυτό του Ελληνικού με πλήρεις λειτουργίες και αρμοδιότητες.

 

Επισκέψεις 101

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *