Μενού Κλείσιμο

Παράταση προθεσμιών για έλεγχο ΚΤΕΟ λόγω κακοκαιρίας;

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι κάτοχοι οχημάτων, που είχαν υποχρέωση για έλεγχο τις ημέρες και σε περιοχές που έπληξε η κακοκαιρία, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιδιωτικών κατέθεσε αίτημα παράτασης των προθεσμιών, προς τις περιφέρειες της χώρας.

Σε επιστολή του, ο πρόεδρος του δ.σ. του Συνδέσμου Κωνσταντίνος Βήκας σημειώνει ότι, λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, δεν κατέστη εφικτό σε πολλές περιοχές της χώρας να λειτουργήσουν κανονικά πλήθος δημοσίων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ,  αλλά και να μετακινηθούν με ασφάλεια οι υπόχρεοι ιδιοκτήτες οχημάτων και ιδιαίτερα των δίκυκλων, με αποτέλεσμα να μην διενεργηθεί έγκαιρα ο προβλεπόμενος χρονικά τεχνικός έλεγχος αρκετών οχημάτων.

Ο Σύνδεσμος ζητεί «για λόγους ίσης αντιμετώπισης των κατόχων των οχημάτων διαφόρων περιοχών της περιφέρειας» τη χορήγηση εύλογης χρονικής παράτασης για τον τεχνικό έλεγχο των οχημάτων των περιοχών όπου εξελίχθηκαν ακραία καιρικά φαινόμενα.  

Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ προτείνουν τα συγκεκριμένα οχήματα να προσέρχονται μέχρι την καταληκτική ημερομηνία που θα οριστεί από τις περιφέρειες με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ίσχυαν κατά την ημερομηνία προγραμματισμού τους.

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά οχήματα που η καταληκτική τους ημερομηνία ήταν πριν από την εμφάνιση των ακραίων καιρικών φαινόμενων, ο Σύνδεσμος ζητεί να εφαρμόζονται κανονικά οι διατάξεις περί αποκλίσεων και προστίμων.    

Επισκέψεις 66

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *