Μενού Κλείσιμο

Παράταση στις προθεσμίες για ΚΤΕΟ λόγω των πυρκαγιών στην Αττική

Με απόφαση της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής και κατόπιν σχετικής εισήγησης του Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής κ. Φιλίππου, δόθηκε τρίμηνη παράταση στις προθεσμίες για τον τεχνικό έλεγχο () των οχημάτων όλης της Αττικής, ώστε να βοηθηθούν οι πυρόπληκτοι ιδιοκτήτες οχημάτων από την τελευταία καταστροφική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου 2018.

Πιό συγκεκριμένα, η αποκεντρωμένη διοίκηση αποφάσισε «την παράταση της ημερομηνίας υποχρέωσης για αρχικό και περιοδικό τεχνικό έλεγχο των οχημάτων και δικύκλων, που είχαν υποχρέωση για αρχικό ή περιοδικό τεχνικό έλεγχο από 13-07-18 έως και 30-09-18, για τρεις μήνες από την ημερομηνία της υποχρέωσής τους».

Αυτό σημαίνει ότι για το ίδιο χρονικό διάστημα σταματούν να «τρέχουν» και οι επαυξήσεις προστίμων λόγω καθυστέρησης. Έτσι αν ένα όχημα είχε υποχρέωση να ελεχθεί σε ΚΤΕΟ στις 30/9/2018 μπορεί να προσέλθει χωρίς πρόστιμο μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου του 2019 αν συνυπολογίσουμε και την 7ήμερη ανοχή. Ακριβέστερα μέχρι τις 7/1/2019 γιατί η 6/1/2019 είναι αργία.

Η παράταση δίδεται για όλα τα οχήματα της Αττικής, άσχετα με την διεύθυνση διαμονής του ιδιοκτήτη τους, λόγω της δυσχέρειας προσδιορισμού των οχημάτων που πράγματι ο κάτοχός τους αντιμετώπισε προβλήματα λόγω της πυρκαγιάς.

Να θυμίσουμε όμως ότι μετά τις 30/9/2018 το υπουργείο θα μπορεί, με βάση την πρόσφατη νομοθεσία, να πραγματοποιήσει ηλεκτρονική διασταύρωση και να εντοπίσει τα οχήματα που έχουν καθυστερήσει πάνω από ένα εξάμηνο να προσκομιστούν σε ΚΤΕΟ για τεχνικό έλεγχο. Και εν συνεχεία να αποστείλει στους ιδιοκτήτες τους πρόστιμο 150 ευρώ μέσω του taxis.

Εδώ μπορείτε να βρείτε την απόφαση για την παράταση.

 

 

 

Επισκέψεις 1,112

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *