Πολίτης καταγγέλει πλημμελείς ελέγχους στα ΚΤΕΟ του Ηρακλείου Κρήτης

Πολίτης στο Ηράκλειο Κρήτης καταγγέλει ότι είναι ανύπαρκτοι έως πλημμελείς οι έλεγχοι στα ΚΤΕΟ της περιοχής και ζητεί την επέμβαση εισαγγελέα.

Το διαβάσαμε στο ekriti.gr και το αναδημοσιεύουμε γιατί τα χαρακτηριστικά του δεν είναι μόνο τοπικά.


Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ηρακλείου ζητά με επιστολή του, πολίτης του Ηρακλείου καταγγέλλοντας πλημμελείς ελέγχους των οχημάτων σε ΚΤΕΟ του Ηρακλείου, γεγονός που όπως αναφέρει, εγείρει σοβαρότατο θέμα δημόσιας ασφάλειας οδηγών και πεζών, θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας σήμερα η εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη στο Ράδιο Κρήτη.

Με την επιστολή του, η οποία κοινοποιείται στον πρωθυπουργό και στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ο Ηρακλειώτης αναφέρει μεταξύ άλλων: «παντελή έλλειψη ποιότητας και αξιοπιστίας των διενεργούμενων τεχνικών ελέγχων οχημάτων σε ΚΤΕΟ του Ηρακλείου, ζητώντας την παρέμβασή σας προκειμένου κατ’ ελάχιστο να τηρείται η κείμενη νομοθεσία σε ένα σοβαρότατο θέμα, το οποίο άπτεται της οδικής ασφάλειας και τη/ς ασφάλειας των πολιτών, καθώς η πλημμελής και ειδικότερα η κατ’ εξακολούθηση και συνειδητή παραβίαση των στοιχειωδών κανόνων ελέγχου τους οποίους έχει θέσει η Πολιτεία, θέτει σε ουσιαστική αμφισβήτηση την σκοπιμότητα ελέγχου των οχημάτων από ΚΤΕΟ και επιπροσθέτως θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια (πεζών και εποχούμενων). Ενδεικτικά σας καταγράφω ένα παράδειγμα για να σας δώσω μία εικόνα της αγωνίας μου: διαννοηθείτε ένα ατύχημα σε ένα λεωφορείο με 50 επιβάτες ή σε ένα σχολικό λεωφορείο γεμάτο παιδιά και αυτό λόγω πλημμελούς ελέγχου ΚΤΕΟ», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή.

(Ζώνη ασφαλείας στερεωμένη με... σχοινί. Μία από τις πολλές παραβάσεις που "περνούν" από τους τεχνικούς ελέγχους)
(Ζώνη ασφαλείας στερεωμένη με… σχοινί. Μία από τις πολλές παραβάσεις που «περνούν» από τους τεχνικούς ελέγχους)

Σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο Ράδιο Κρήτη ο πρόεδρος του Συλλόγου ΕΣΥΠΡΟΤΑ (σ.σ. Εθελοντικός Σύλλογος Προστασία από Τροχαία Ατυχήματα) Γιάννης Λιονάκης αναφέρθηκε στις καταγγελίες που κατά καιρούς γίνονται και στα πρόστιμα που επιβάλλονται, γεγονότα που καταδεικνύουν σοβαρό θέμα δημόσιας ασφάλειας. Ωστόσο σημείωσε ότι η έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών αλλά και νομικού πλαισίου που διέπει τον τρόπο λειτουργίας τους, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας.
Ο κ. Λιονάκης σημείωσε πάντως ότι πρέπει να γίνει συνείδηση στον Έλληνα οδηγό ότι οι έλεγχοι πρέπει να εκτελούνται όπως πρέπει στο όχημά του, επαγγελματικό ή όχι, καθώς είναι η ζωή του που παίζεται κορώνα – γράμματα.

Επισκέψεις 227

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *