Μενού Κλείσιμο

Προωθείται ολοταχώς η δημιουργία ΚΤΕΟ δίπλα σε σπίτια

ΚΤΕΟ μέσα στις γειτονιές

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας για έλεγχο νομιμότητας βρίσκεται ήδη σχέδιο προεδρικού διατάγματος που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το οποίο επιτρέπεται η δημιουργία νέων σε περιοχές γενικής κατοικίας και πολεοδομικού κέντρου.

Αν ισχύσει αυτό το διάταγμα έχει πολύπλευρες αρνητικές επιπτώσεις. Για τους ρύπους στο περιβάλλον, τον θόρυβο και την κυκλοφοριακή επιβάρυνση που θα επιφέρει, αλλά και για την αναμενόμενη παραπέρα πτώση των τιμών των γειτνιαζόντων ακινήτων.

Επίσης έχει συναντήσει την δικαιολογημένη έντονη αντίδραση των συλλόγων ιδιοκτητών ΚΤΕΟ, διότι καταστρατηγεί βασικούς όρους του ισότιμου ανταγωνισμού στον κλάδο. Να θυμίσουμε ότι ενώ μέχρι τώρα ένα ΚΤΕΟ μπορούσε να κατασκευαστεί σε οικόπεδο 4 στρεμμάτων με υποχρέωση να αποδώσει ένα μέρος του οικοπέδου σε πράσινο, σήμερα επιχειρείται η δημιουργία ΚΤΕΟ μέσα στον αστικό ιστό σε μόλις 1,5 στρέμμα οικοπέδου. Επίσης, το ότι το νέο ΚΤΕΟ θα βρίσκεται μέσα στις γειτονιές, του προσδίδει μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνισμό των ΚΤΕΟ που βρίσκονται έξω ή στις παρυφές της πόλης.

Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι αναλυτικώτερο επί του θέματος, ρίξτε μια ματιά σε σχετικό άρθρο της Καθημερινής.

Επισκέψεις 160

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *