Μενού Κλείσιμο

Σχέση εργασίας προσωπικού ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Επανερχόμαστε στο εν θέματι ζήτημα, γιατί με απόφασή της που αναρτήθηκε στην Διαύγεια χθες 8/2, η Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου και Εγκαταστάσεων Εξυπηρέτησης Οχημάτων του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ξεκαθαρίζει συνολικά το τοπίο, σχετικά με την αναγκαία σχέση εργασίας του προσωπικού στα .

Αφορμή για την δημιουργία του θέματος, για το οποίο αναγκαστήκαμε να δημοσιεύσουμε τρία άρθρα σε λίγες μέρες, ήταν η διαπίστωση από την πλευρά του Υπουργείου ότι κάποιες «αλυσίδες» ιδιωτικών ΚΤΕΟ χρησιμοποιούσαν τον ίδιο τεχνικό διευθυντή σε ορισμένα υποκαταστήματά τους, ενώ άλλα ιδιωτικά ΚΤΕΟ είχαν εργαζόμενους τεχνικούς ελεγκτές με «μπλοκάκι».

Η χθεσινή λοιπόν εγκύκλιος του Υπουργείου ξεκαθαρίζει ότι και οι δύο ανωτέρω περιπτώσεις επισύρουν όχι ποινή με βάση το ποινολόγιο των ΚΤΕΟ, αλλά ανάκληση της άδειας λειτουργίας από την αρμόδια αρχή, εφ’ όσον διαπιστωθεί τέτοια παράβαση.

Η βεβαίωση όμως της παράβασης δεν έχει αναδρομικό χαρακτήρα. Αν δηλαδή διαπιστωθεί σήμερα ότι στο παρελθόν η επιχείρηση ΚΤΕΟ ήταν παραβάτης της ανωτέρω διάταξης ενώ σήμερα έχει αποκαταστήσει την νομιμότητα των εργασιακών σχέσεων στο εσωτερικό της, δεν προβλέπεται κάποια τιμωρία.

Δείτε παρακάτω την σχετική εγκύκλιο

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Λήψη Αρχείου [196.81 KB]

Επισκέψεις 456

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *