Μενού Κλείσιμο

«Στεγνώνουν» από κάρτες ελέγχου καυσαερίων οι περιφέρειες όλης της χώρας

Πυκνώνουν τα μηνύματα από συνεργεία αυτοκινήτων και ΚΤΕΟ ότι οι διευθύνσεις μεταφορών είτε δεν διαθέτουν είτε δίνουν με το σταγονόμετρο τις κάρτες ελέγχου καυσαερίων.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για λίγες ημέρες ακόμα, η εφαρμογή του θεσμού της έκδοσης καρτών ελέγχου καυσαερίων θα διακοπεί, γιατί δεν θα υπάρχουν άλλα έντυπα.

Αιτία για αυτό φαίνεται να είναι η εγκύκλιος  36733/593 (2»8/7/20) ΑΔΑ 6ΙΨΔ465ΧΘΞ-6Υ8 που εξέδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (τμήμα τεχνικού ελέγχου οχημάτων) και καθιστά τις υπεύθυνες για την χορήγηση των Κ.Ε.Κ. Αναλυτικότερα στην εγκύκλιο αναγράφεται ότι:

«τα έντυπα των Δελτίων Τεχνικού Ελέγχου (Δ.Τ.Ε.), των Πρακτικών Εκούσιου Τεχνικού Ελέγχου (Π.Ε.Τ.Ε.), των Ενδεικτικών Σημάτων Τεχνικού Ελέγχου (Ε.Σ.Τ.Ε.) των ΚΤΕΟ καθώς και τα έντυπα των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.), θα χορηγούνται εφεξής από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας προκειμένου να καλύπτουν και να εξυπηρετούν τις τρέχουσες ανάγκες ζήτησής τους»

και ότι

«Όσον αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων (Κ.Ε.Κ.)αυτές περιγράφονται αναλυτικά στην υπ’ αριθμ. Φ50/75660 /3565/20-10-1999 (Β’ 1999)κ.υ.α. όπως τροποποιήθηκε με την Φ1/26579 /3183/2007 (Β’ 790) όμοια. Eπισημαίνεται ότι, οι προδιαγραφές των εντύπων καρτών της Κάρτας Ελέγχου Καυσαερίων, βρίσκονται σε στάδιο επεξεργασίας, προκειμένου να επικαιροποιηθούν».

Επίσης ότι
«Η αρίθμηση των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων (
Κ.Ε.Κ.) που θα χορηγούνται από τις Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων των Περιφερειών της χώρας, στη θέση «ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΑΡΤΑΣ», θα αποτελείται από το διψήφιο κωδικό της εκάστοτε Υπηρεσίας Μεταφορών και Επικοινωνιών (π.χ.: για τη Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Κεντρικού Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, είναι 01) και θα ξεκινάει από το 1.000.001».

Και αν για τα Δελτία Τεχνικού Ελέγχου και τα Ενδεικτικά Σήματα Τεχνικού Ελέγχου (Ε.Σ.Τ.Ε.) η απόφαση φαίνεται να επηρεάζει μόνο τα Δημόσια ΚΤΕΟ, γιατί τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ έχουν τα ίδια την ευθύνη της προμήθειάς τους, για τις Κ.Ε.Κ. δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Γιατί τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ και τα συνεργεία προμηθεύονταν μεν τις Κάρτες Ελέγχου Καυσαερίων από τις περιφέρειες, αλλά αυτές τις προμηθεύονταν από την κεντρική διαχείριση.

Ελπίζουμε γρήγορα να κινηθούν οι διαδικασίες για την έγκαιρη προμήθεια των Καρτών Ελέγχου Καυσαερίων από τις περιφέρειες, γιατί, όπως γράψαμε και παραπάνω, πολύ σύντομα τα ΚΤΕΟ και τα συνεργεία δεν θα μπορούν να κάνουν ελέγχους και να εκδίδουν κάρτες καυσαερίων, λόγω έλλειψης εντύπων.

 

Επισκέψεις 67

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *