Μενού Κλείσιμο

STOP σε αυτοκίνητο της αστυνομίας που δεν είχε περάσει ΚΤΕΟ

Φυσικά αυτό το ωραίο δεν έγινε στην χώρα μας, που ο αριθμός των μη ελεγμένων σε επιβατικών οχημάτων έχει πάρει πάλι την ανιούσα, αλλά στην μακρινή Νορβηγία.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Norway Today, ένα περιπολικό σταματήθηκε πριν λίγες μέρες σε ένα μπλόκο στον δρόμο Ε18 στην πόλη Grimstad. Ο έλεγχος έδειξε ότι το περιπολικό δεν πληρούσε τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι αμέσως ο συνάδελφος αστυνομικός του πήρε τις πινακίδες.
Ο διευθυντής ελέγχων της Statens Vegvesen, Gulleik Vatn Bryn δήλωσε ότι το όχημα θα έπρεπε να είχε περάσει από έλεγχο τον περασμένο Σεπτέμβριο, ένα χρόνο πριν δηλαδή. Ο επιθεωρητής Reidar Bjerland δήλωσε ότι οι κανόνες είναι ίδιοι για όλους και δεν θα επέτρεπε σε ένα αυτοκίνητο που δεν έχει περάσει ΚΤΕΟ να συνεχίσει να οδηγεί.
Μάλιστα, το αυτοκίνητο ακινητοποιήθηκε κι ένα άλλο περιπολικό στάλθηκε από για να συλλέξει τον αστυνομικό εξοπλισμό στο αμάξι και να τον επιστρέψει στο αστυνομικό τμήμα.
Ο Επικεφαλής του Τμήματος της Αστυνομίας στο Kristiansand, Dag Tallaksen δήλωσε ότι το περιστατικό είναι ντροπιαστικό και ότι παραδέχονται ότι έκαναν ένα λάθος που σίγουρα δεν θα έπρεπε να είχαν κάνει. «Αυτό είναι ντροπιαστικό για μας. Πραγματικά ντροπιαστικό. Υπήρξε μια αποτυχία στην ρουτίνα ελέγχου του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί και τώρα χρειάζεται να αναθεωρήσουμε τις διαδικασίες μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Tallaksen.

Επισκέψεις 91

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *