Μενού Κλείσιμο

Τα ΚΤΕΟ πάλι σε διαδικασίες διαπίστευσης από το ΕΣΥΔ που ανασυστάθηκε

Το ΕΣΥΔ ξανάστα ΚΤΕΟ;

Χωρίς ακόμα να έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο και συγκεκριμένο, όλα δείχνουν ότι η κυβέρνηση βαδίζει προς την επαναφορά της διαπίστευσης στα ΚΤΕΟ.

που θα χορηγείται από τον επανασυσταθέντα φορέα του .

Αυτό άφησε να εννοηθεί ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας Αλ. Χαρίτσης μετά την υπερψήφιση στην βουλή του νομοσχέδιου για την ανασύσταση του Εθνικού Συστήματος Διαπίστευσης.

Συγκεκριμένα αναφερόμενος στην αλλαγή της νομοθεσίας που κατήργησε την υποχρεωτική διαπίστευση των ΚΤΕΟ και την αντικατέστησε με την υποχρεωτική κατά ISO, τόνισε ότι τότε ο ΕΣΥΔ στερήθηκε επίσης έσοδα 300.000 ευρώ όταν τα ΚΤΕΟ απαλλάχθηκαν από την υποχρέωση διαπίστευσης επί υπουργίας Μ. Βορίδη. «Θαυμάστε τι εννοούν στη Ν.Δ. και στο ΠΑΣΟΚ όταν μιλάνε για εξορθολογισμό και περιορισμό του κράτους: Την απευθείας μεταφορά δημόσιων πόρων και εσόδων στους ιδιώτες» τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Χαρίτσης. Εννοώντας προφανώς ότι οι δημόσιοι πόροι ήταν τα 300.000 ευρώ που έβγαζε το ΕΣΥΔ από τους ιδιώτες και πλέον αποδίδονται στους ιδιωτικούς φορείς πιστοποίησης.

Αποκρύβοντας όμως το γεγονός, ότι αν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις ΚΤΕΟ έδιναν 300.000 ευρώ στο δημόσιο, τότε στους ιδιωτικούς φορείς θα έδιναν σίγουρα κάτω από το μισό, δηλαδή όχι πάνω από 150.00 ευρώ.

Και συνέχισε λέγοντας ότι το υπουργείο Οικονομίας δεν στέκεται μόνο στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο, αλλά προχωρά άμεσα στη σύσταση ομάδας εργασίας από στελέχη του υπουργείου και εκπροσώπους των τριών οργανισμών, η οποία θα εξετάσει τη «συνολική αναμόρφωση» του πλαισίου τυποποίησης-πιστοποίησης-διαπίστευσης της χώρας μας «με γνώμονα την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος».

Ας ετοιμάζονται λοιπόν τα ΚΤΕΟ, διότι το πρώτο πράγμα που μάλλον θα εισηγηθεί η ομάδα εργασίας θα είναι οι επιχειρήσεις αυτές να «επανέλθουν στον σωστό δρόμο» απόδοσης μέρους των εσόδων τους στο ελλειματικό δημόσιο.

Επισκέψεις 172

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *