Μενού Κλείσιμο

Τα ΚΤΕΟ θα ανοίξουν κάποια στιγμή, αλλά πως θα ανοίξουν;

Τα είναι κλειστά από τις 23 Μαρτίου, αλλά σύμφωνα με τα διάφορα σχέδια που διαρρέουν από τα υπουργεία, σχετικά με το πως θα αρχίσει σιγά-σιγά η οικονομία και οι επιχειρήσεις να επανέρχονται σε μία κανονικότητα, μετά το πρώτο κύμα κτυπήματος από τον κορωνοϊό, πρέπει να ετοιμάζονται να αρχίσουν να λειτουργούν ξανά κάπου στις αρχές Μαΐου.

Φυσικά, αν εκδοθεί απλώς κάποια απόφαση για την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας τους, ο καθένας καταλαβαίνει ότι κατά το αρχικό διάστημα επαναλειτουργίας τους, θα δημιουργηθούν ουρές και συνωστισμός στα σαλόνια υποδοχής των ΚΤΕΟ. Κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να αποφευχθεί.

Είναι απαραίτητο να εκδοθεί μια απόφαση επαναλειτουργίας των ΚΤΕΟ από τις αρμόδιες αρχές, που προβλέποντας ότι τα οχήματα που δεν πέρασαν ΚΤΕΟ για ενάμισι περίπου μήνα δεν είναι δυνατόν να περάσουν μέσα σε λίγες μέρες, θα καθορίζει κι ένα συγκεκριμένο .

Κατ΄αρχήν είναι απαραίτητη η επέκταση της χρονικής ισχύος των Δελτίων ΚΤΕΟ, που έληγαν από τις 16 Μαρτίου και μετά. Σήμερα η παράταση ισχύος των δελτίων αυτών λήγει στις 30 Απριλίου.

Ουσιαστικό επίσης είναι, όπως και να καθορισθεί το πρόγραμμα πρόσκλησης μετά την επανεκκίνηση των ΚΤΕΟ, να είναι δυνατός ο άμεσος έλεγχος εφαρμογής του από την πλευρά του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών αλλά και των αρμόδιων διευθύνσεων μεταφορών. Δεν θα αρκούσε π.χ. μια πρόβλεψη, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η αναμενόμενη κοσμοσυρροή, του τύπου «να ελέγχονται οχήματα μόνο κατόπιν ραντεβού». Κάτι τέτοιο περισσότερο με ευχή θα έμοιαζε, παρά σαν μέτρο συντεταγμένης και ελεγχόμενης επαναφοράς στην κανονικότητα.

Το προσωπικό των ΚΤΕΟ αλλά και οι ιδιοκτήτες των οχημάτων που θα προσέρχονται για έλεγχο είναι απαραίτητο να προστατευθούν, όχι μόνο με τα μέτρα υγιεινής και απόστασης που πρέπει όλοι μας να εφαρμόζουμε, αλλά και με τον καθορισμό συγκεκριμένου τρόπου πρόσκλησης των οχημάτων για έλεγχο, ώστε να μην είναι αναγκασμένοι να συνωστίζονται στους χώρους υποδοχής.

Μένει να το δούμε σε λίγες μέρες.

Επισκέψεις 368

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *