Μενού Κλείσιμο

Τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας και η ανύπαρκτη σχέση τους με το ΚΤΕΟ

Στο θέμα της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα οχήματα και οι μοτοσυκλέτες της Ελληνικής Αστυνομίας, την ίδια ώρα που εξαιρούνται από τους ελέγχους , επανέρχεται ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών, κ. Θεόφιλος Παπαδάκης.

Ο κ. Παπαδάκης δήλωσε στο PoliceNews.eu:

«Έπειτα από παρέμβασή μου σε ΜΜΕ ο Βουλευτής Λάρισας κ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗΣ είχε υποβάλει σχετική ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών για το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα της άσχημης κατάστασης των υπηρεσιακών περιπολικών οχημάτων, αναφερόμενος στις δηλώσεις μου.

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει η απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικων κ. ΤΟΣΚΑ. Γνωστοποιώ ομως και το οφείλω ότι όλα τα υπηρεσιακά περιπολικά οχήματα και δικ. μοτ/τες υποχρεωτικα πρέπει να ελέγχονται από τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ, βάσει του άρθρου 11 του π.δ. 45/08 “περί υγιεινής και ασφάλειας” που λειτουργεί νομικα ως Κανονισμός και όρος ασφάλειας των εργαζομένων Αστυνομικών και βέβαια ως προεδρικό διάταγμα είναι σαφώς νομικά ανώτερο από μια Υπουργική απόφαση που ορίζει τον τεχνικό έλεγχο αποκλειστκι και περιοριστικά μόνο των ιδιωτικών και δημόσιας χρησης οχημάτων γενικότερα, αλλά όχι όμως των οχημάτων του Ελληνικού Δημοσίου που χρησιμοποιούν οι Δημόσιες Υπηρεσίες και ειδικότερα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Στη συνέχεια ο κ. Παπαδάκης καταθέτει την ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, καθώς και την απάντηση του τότε αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών κ. Τόσκα.

  

Επισκέψεις 224

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *