Μενού Κλείσιμο

Τα σήματα ΚΤΕΟ στις πινακίδες για το 2021 θα έχουν κίτρινο χρώμα

Οι περισσότεροι έχουν δει και γνωρίζουν τα στρογγυλά αυτοκόλλητα σηματάκια στις πινακίδες κυκλοφορίας των αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που υποδηλώνουν ότι το συγκεκριμένο όχημα έχει ελεγχθεί σε .

Αυτά τα σήματα αποκαλούνται Ε.Σ.Τ.Ε. (Ενδεικτικά Σήματα Τεχνικού Ελέγχου) και αναγράφουν στο κέντρο τους το έτος μέχρι το οποίο το όχημα έχει ισχύει . Επίσης για κάθε χρόνο τα σηματάκια αυτά έχουν διαφορετικό χρώμα. Περιφερειακά έχουν τους 12 μήνες του χρόνου και ο μήνας που είναι τοποθετημένος στην κορυφή, δείχνει και τον μήνα τους έτους μέχρι τον οποίο το όχημα έχει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ.

Πρόκειται για ενδεικτικά σήματα αλλά από μόνα τους δεν αποδεικνύουν τίποτα. Μόνο αποδεικτικό στοιχείο για το αν ένα όχημα έχει περάσει ΚΤΕΟ και μέχρι πότε αυτό ισχύει, είναι το Δελτίο Τεχνικού Ελέγχου που πρέπει να υπάρχει σε κάθε όχημα που κυκλοφορεί στους δρόμους.

Μιά χρήσιμη συμβουλή: Μην προσπαθήσετε να αποκολλήσετε ένα ΕΣΤΕ από την πινακίδα ενός οχήματος. Ο τρόπος κατασκευής του εξασφαλίζει ότι αυτό καταστρέφεται κατά την αποκόλλησή του.

Αυτά λοιπόν τα σήματα, σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, θα έχουν κίτρινο χρώμα για το έτος λήξης 2021. Θα επικολλούνται δηλαδή σε οχήματα που θα «περάσουν ΚΤΕΟ» μέσα στο 2019 ή σε ταξί και σε βαρέα οχήματα που θα ελεγθούν το 2020.

Επισκέψεις 1,305

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *