Μενού Κλείσιμο

Το Υπ. Υποδομών και Μεταφορών συστήνει μόνιμη ομάδα εργασίας για την πιστοποίηση των ελεγκτών στα ΚΤΕΟ

Με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια στις 9 Ιουλίου του 2018, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών συνέστησε μόνιμη ομάδα εργασίας η οποία θα δημιουργήσει τράπεζα θεμάτων για τις εξετάσεις πιστοποίησης των ελεγκτών στα Δημόσια και Ιδιωτικά , για όλες τις κατηγορίες ελέγχων.

Μπορεί ο τίτλος της απόφασης να είναι «Σύσταση και συγκρότηση μόνιμης Ομάδας Εργασίας για την επιμόρφωση και του ελεγκτικού προσωπικού των Δημοσίων και Ιδιωτικών ΚΤΕΟ», όμως αν διαβάσει κανείς το περιεχόμενο θα διαπιστώσει ότι το έργο της ομάδας εργασίας περιορίζεται σε αυτό που γράψαμε παραπάνω, στην δημιουργία δηλαδή τράπεζας θεμάτων για τις εξετάσεις των ελεγκτών ελαφρών και βαρέων οχημάτων, η οποία μάλιστα θα επικαιροποείται κατά διαστήματα. Δεν περιγράφεται πουθενά αναλυτικά στην απόφαση, κάποιο έργο που έχει σχέση με την επιμόρφωση των ήδη πιστοποιημένων ελεγκτών.

Η επιμόρφωση των ελεγκτών που ήδη εργάζονται στα ΚΤΕΟ είναι ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της ορθής λειτουργίας τους και χρειάζεται κατά την γνώμη μας να έχει την επίβλεψη και την φροντίδα του Υπουργείου.

Η νομοθεσία που εφαρμόζεται ήδη από τον Ιούλιο του 2018 και η οποία εναρμονίζει την ελληνική με την ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει αρκετά και σημαντικά νέα στοιχεία, για τα οποία πολύ αμφιβάλλουμε αν έχει διενεργηθεί η αντίστοιχη στους ήδη πιστοποιημένους ελεγκτές.

ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε την απόφαση

 

Επισκέψεις 708

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *