Το Υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζει στις Διευθύνσεις Μεταφορών πως θα καταχωρούν τα χιλιόμετρα των εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και πριν λίγες μέρες, έγινε υποχρεωτική η καταγραφή των χιλιομέτρων των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στις άδειες κυκλοφορίας τους.

Πρόκειται για μιά πολύ θετική απόφαση του υπουργείου η οποία σε έναν βαθμό θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα κατεβάσματος της ένδειξης των χιλιομετρητών σε αυτήν την κατηγορία αυτοκινήτων.

Με νεότερη οδηγία του προς τις Διευθύνσεις Μεταφορών το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών διεκρινίζει που θα αναγράφονται τα χιλιόμετρα κατά την εισαγωγή και με ποιόν τρόπο θα καταχωρούνται στο μηχανογραφικό σύστημα αδειών κυκλοφορίας.

Αναλυτικότερα, στην οδηγία αναγράφεται:

«… θεσπίζεται υποχρέωση όπως για την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας αυτοκίνητου οχήµατος να αναγράφονται υποχρεωτικά στο χώρο «ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ» στην όψη Β του εντύπου άδειας κυκλοφορίας αυτοκίνητου οχήµατος, τα διανυθέντα κατά την εισαγωγή του χιλιόµετρα,  όπως αυτά εµφαίνονται στο οικείο Πιστοποιητικό Ταξινόµησης Οχήµατος. Προς τούτο, και για τη διευκόλυνση των Υπηρεσιών σας, έχει δηµιουργηθεί στο on-line Μηχανογραφικό Σύστηµα έκδοσης αδειών κυκλοφορίας αυτοκίνητων οχηµάτων του Υπουργείου Υποδοµών και Μεταφορών νέος ειδικός κωδικός «173» µε λεκτική ονοµασία: «ΧΛΜ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ:» τον οποίο θα συµπληρώνετε κατά την έκδοση της πρώτης άδειας κυκλοφορίας αυτοκίνητου οχήµατος, προς συµµόρφωση µε …»

Δείτε την και ολόκληρη

 

 

Επισκέψεις 100

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *