Μενού Κλείσιμο

Τραγικό να παραμένουν ανοικτά τα ΚΤΕΟ χωρίς λόγο

Την ώρα που ο κ. Πέτσας δηλώνει ότι εντός της ημέρας, θα ανακοινωθεί η απαγόρευση συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων, το να παραμένουν ανοικτά τα ,χωρίς κανένα απολύτως λόγο, είναι τουλάχιστον τραγικό!

Μας μεταφέρουν εικόνες από διάφορα ΚΤΕΟ της Αττικής, ότι παρά την παράταση των Δελτίων ΚΤΕΟ που έχει δοθεί  μέχρι 30 Απριλίου, αρκετοί ιδιοκτήτες πηγαίνουν τα αυτοκίνητά τους για ΚΤΕΟ, γιατί δεν έχουν τι να κάνουν και βαριούνται. Αναφέρθηκε περίπτωση κάποιος να πηγαίνει με τα δύο παιδάκια του για ΚΤΕΟ για «να βγούν λίγο έξω τα καϋμένα», ένω άλλος πήγε με τον υπερήλικα πατέρα του για «να τον δεί λίγο ο ήλιος»!

Πέρα όμως από αυτό, ακόμα και η συγκέντρωση σε έναν χώρο του προσωπικού του ΚΤΕΟ είναι επικίνδυνη για την δημόσια υγεία.

Ένα επίσης βασικό ζήτημα που προκύπτει είναι, ότι αν και με κυβερνητική απόφαση έκλεισαν μικρομάγαζα εμπορικά, που μπορεί και να μπαίνει σε αυτά ένας πελάτης κάθε ώρα, τα ΚΤΕΟ που δεν έχουν καν αντικείμενο λόγω της παράτασης παραμένουν ανοικτά σε πλήρες ωράριο λειτουργίας, μην τυχόν και κάποιος δεν έχει κάτι καλύτερο να κάνει και αποφασίσει να πάει για έλεγχο το αυτοκίνητό του.

Τα πράγματα εδώ είναι καθαρά. Αν την κυβέρνηση την ενδιέφερε αποκλειστικά η οδική ασφάλεια, δεν έπρεπε να έχει δώσει παράταση στα ισχύοντα Δελτία ΚΤΕΟ. Αν την ενδιαφέρει όμως πρωτίστως η δημόσια υγεία, σε αυτές τις έκτακτες συνθήκες, θα έπρεπε να έχει κλείσει τελείως τα ΚΤΕΟ.

Εκτός, κι αν επικρατήσει η άποψη, τα ΚΤΕΟ να παραμείνουν ανοικτά για να μετατραπούν σε σταθμούς ελέγχου προσβολής από τον κορωνοϊό…

 

Επισκέψεις 602

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *