Υποχρεωτικά αναγράφονται τα χιλιόμετρα στις άδειες των εισαγόμενων μεταχειρισμένων

Σε μιά σημαντική και αμέσως εκτελεστέα απόφαση προχώρησε το Υπουργείο Μεταφορών προκειμένου να «αντιμετωπίσει» μια πλευρά του προβλήματος, που λέγεται «κατέβασμα χιλιομέτρων».

Όρισε ως υποχρεωτική την αναγραφή της ένδειξης χιλιομέτρων στην άδεια κυκλοφορίας των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Ή ένδειξη χιλιομέτρων θα λαμβάνεται από το πιστοποιητικό ταξινόμησης που εκδίδεται από τις τελωνειακές αρχές.

Εννοείται ότι στο ΚΤΕΟ που οδηγείται υποχρεωτικά κάθε τέτοιο όχημα πριν την ταξινόμησή του, θα γίνεται επιπλέον έλεγχος και αν διαπιστώνεται διαφορά μεταξύ των αναγραφέντων από το τελωνείο χιλιομέτρων και του χιλιομετρητή του αυτοκινήτου, θα πρέπει να σημειώνεται παρατήρηση επί του δελτίου τεχνικού ελέγχου και να γράφεται ότι «απαγορεύεται η ταξινόμησή του», όπως ισχύει και σήμερα.

Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο ΦΕΚ 1849/Β/2017 σε απόφαση σχετικά με τα έγγραφα κυκλοφορίας οχημάτων όπως θεσπίστηκαν με την οδηγία 1999/37/ΕΚ, για την ενσωμάτωση στο ελληνικό δίκαιο της οδηγίας 2014/46/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 3ης Απριλίου 2014.

Επισκέψεις 76

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *